Forklarer hva som har endret seg i Liverpool-troppen denne sesongen

Joe Gomez har blitt en av Liverpools mest rutinerte spillere og gleder seg til å spille en viktig brikke for Liverpool 2.0.

Viktige og rutinerte spillere i Roberto Firmino, Fabinho, Jordan Henderson og James Milner forlot klubben i juni etter en svak forrige sesong, og mye tyder på at de røde trengte en ny start på livet under Jürgen Klopp på Anfield.

Med nye og unge spillere inn døren, har Liverpool vist en helt annen side av seg selv og kjemper for øyeblikket i toppen av Premier League, en situasjon mange kanskje ikke hadde så stor tro på før sesongen ble sparket i gang.

Liverpools mest rutinerte mann, Joe Gomez, som har vært gjennom det meste med klubben, forklarer hva som endret seg i veggene på Merseyside.

– Det vil alltid være en balanse, for vi må sette pris på hva Hendo, Milly, Gini, Fabi gjorde for klubben, måten de viste vei for resten av oss. Men det vi har nå er en friskere og yngre garderobe, noe du selvfølgelig ser på alderen til folk, starter engelskmannen intervjuet med Sky Sports.

RIKTIG VALG: Jordan Henderson og Joe Gomez har oppnådd mye sammen, men midtstopperen tror troppen har hatt godt av en fornyelse.

RIKTIG VALG: Jordan Henderson og Joe Gomez har oppnådd mye sammen, men midtstopperen tror troppen har hatt godt av en fornyelse.

En ny æra

Flere av de viktigste spillerne i Klopps forrige generasjon forsvant, og inn dørene kom det nye og unge spillere. Det har gitt en ny energi i troppen.

– Det er kanskje en større frihet nå, for tidligere meritter kan også være en byrde. Vi må se på fjorårets sesong som en læringskurve og en ny start uten det presset. Det har vært deilig så langt, fortsetter han.

I løpet av tre-fire år, fra 2018 til 2022, skapte Klopps første skikkelige mannskap mange historier, og sanket inn flere trofeer. Gomez forklarer at også det har en bakside når ting begynner å butte imot.

– Det krever mye av deg, og det kan være frustrerende, for standarden er satt. Det er vanskelig å måle hvor mye krefter det tok av oss den gang, for vi var så nære mange ganger, og ga alt. Derfor er Klopp her nå, for å bygge oss opp på nytt og få oss til å tro på oss selv, både psykisk og fysisk.

Gomez prøver å unngå å legge for mye press på Liverpool-troppen, men det er ingen tvil om at en tittelkamp ønskes på Anfield denne sesongen.

– Det er fortsatt tidlig, og vi vil ikke forsnakke oss, men når jeg ser på mentaliteten, fornyelsen og følelsen i klubben har jeg virkelig troen, avslutter han.

– Nå ødelegger det fotballen og vi må bremse bruken av VAR

Jamie Carragher:– Nå ødelegger det fotballen og vi må bremse bruken av VAR

Jamie Carragher har snudd – og ønsker en helt annen bruk av teknologien.

Nyheter Fre. 10.11. 23:07
Vurderer Trent i den dype rollen mot Brentford

Vurderer Trent i den dype rollen mot Brentford

Liverpool sliter med skader og suspensjoner på midtbanen, og kan ta i bruk taktikken fra pre-season.

Nyheter Fre. 10.11. 21:31