Vurderer Trent i den dype rollen mot Brentford

Liverpool sliter med skader og suspensjoner på midtbanen, og kan ta i bruk taktikken fra pre-season.

Etter avgangene til Fabinho og Jordan Henderson i midten av juli, forsøkte Jürgen Klopp å benytte seg av Trent Alexander-Arnold i en mer sentral rolle, nærmere bestemt i den dype posisjonen på midtbanen.

Da sesongen ble sparket i gang mot Chelsea få uker senere, var scouseren tilbake på høyrebacken, og der har han også blitt værende frem til nå. Det kan endre seg mot Brentford, ifølge Klopp.

– Det er en mulighet, og avhenger av situasjonen, motstanderen og mange ting. Men vi vet at han kan spille der, sa tyskeren på pressekonferansen før kampen.

Curtis Jones, Alexis Mac Allister og Wataru Endo er de tre spillerne som har blitt brukt i den rollen så langt denne sesongen. Førstnevnte er skadet, Mac Allister er suspendert og sistnevnte imponerte ingen da han fikk sjansen mot Toulouse på torsdag.

– Dersom vi bruker ham der, så mister vi en av de beste høyrebackene i verden, så det er ikke noe vi må glemme helt, men han er selvsagt et alternativ i den posisjonen, fortsatte Klopp.

Hvis han velger å gå for Alexander-Arnold på midtbanen, vil det åpne opp en plass på høyrebacken. Den vil eventuelt falle til Joe Gomez, som da ikke kan spille venstreback. Det betyr at Kostas Tsimikas, som heller ikke har imponert den siste tiden, kan få en ny mulighet til å overbevise. Liverpool-treneren har dermed en del å tenke på før søndagens kamp.

SLITT: Wataru Endo har bare startet en Premier League-kamp for Liverpool denne sesongen.

SLITT: Wataru Endo har bare startet en Premier League-kamp for Liverpool denne sesongen.

Utelukker ikke Endo

Japaneren hadde selvfølgelig vært et soleklart førstelag i Mac Allisters fravær hvis han hadde overbevist så langt i Liverpool-trøyen. Det har han ikke, og da kommer også spørsmålene om hvem som bør få sjansen i den dype rollen.

– Han har klart seg veldig, veldig bra, og har hele tiden vært en viktig for oss. Vi har sett historier som dette tidligere, der noen spillere kommer inn i det litt raskere enn andre. Andy Robertson spilte ikke på et halvt år, men det er ingen som husker det lenger, men slik var det, sa Klopp til pressen.

Men tid er noe tyskeren ikke har akkurat nå, for om bare to dager venter et Brentford-lag i form på Anfield. Han er åpen for at Endo også kan få sjansen på søndag.

– Dersom han spiller i alle kampene sier folk «hvorfor starter han ikke i Premier League?». Det har ingenting med Premier League å gjøre, det handler om rytme. Men han vil definitivt starte kamper i Premier League, det er 100 prosent sikkert.

Liverpool mangler fem midtbanespillere inn mot den siste kampen før landslagspausen. Thiago, Curtis Jones, Ryan Gravenberch (kanskje) og Stefan Bajcetic er skadet, mens Mac Allister må sone. En pause fra klubbfotballen kunne kanskje ikke kommet på et bedre tidspunkt.

– Nå er det bare viktig at vi kommer oss gjennom denne perioden frem til landslagspausen, og kommer gjennom den med så få skader som mulig, for kampene kommer så tett. Det er galskap hvor mange vi må spille. Vi trenger alle spillerne, og dere vil se dem alle, avsluttet Klopp.

Van Dijk knuser midtstopperkollegaene i Premier League – og det gir resultater

Van Dijk knuser midtstopperkollegaene i Premier League – og det gir resultater

Nederlenderen har ikke vært like god etter langtidsskaden i 2020, men denne sesongen er han tilbake på sitt beste.

Innsikt 10.nov 18:34
Avdekket et mønster som det ikke akkurat lukter seriegull av

Avdekket et mønster som det ikke akkurat lukter seriegull av

Liverpools fullt fortjente bortetap mot Toulouse i Europa League avdekket et problem som Jürgen Klopp må få has på om det skal bli trofe-løfting i slutten av sesongen.