Hvem er tilgjengelig og bør få sjansen mot LASK Linz?

Reservene ønsker spilletid, unggutter banker på døren, men et avansement kan sikres med seier.

Etter en uke med lange reiser etter landslagssamlinger og en solid 1-1 kamp mot Manchester City, står Jürgen Klopp overfor flere viktige vurderinger før kampen mot LASK Linz.

Østerrikerne er selvfølgelig en motstander de røde skal slå uansett, men med store utskiftninger på laget kan det også ende som i Toulouse. Med seier sikrer de røde seg avansement i gruppen, og avhengig av resultatet i Toulouse - Union St. Gilloise, også førstelassen.

Flere av sør-amerikanerne hadde ikke sine beste dager på jobben i helgen, samtidig som Alisson og Diogo Jota gikk av banen med to potensielle skader. Hva velger Klopp å gjøre i en kamp som mot LASK, i starten av en knalltøff juleperiode?

Med eller uten Alissons skade ville nok Caoimhin Kelleher stått i mål på torsdag. Joe Gomez, Jarell Quansah og Ibrahima Konate spilte ikke mot de lyseblå, og forventes å starte.

Det store spørsmålet er på venstrebacken, hvor Kostas Tsimikas kan bli spart. Da er det Luke Chambers/Calum Scanlon som er de eneste klare alternativet for øyeblikket. Gomez kan også spille der, men det spørs om Conor Bradley er klar for å ta høyrebacken så tidlig.

NY SJANSE?: Luke Chambers startet da Liverpool vant 5-1 over Toulouse i slutten av oktober.

NY SJANSE?: Luke Chambers startet da Liverpool vant 5-1 over Toulouse i slutten av oktober.

På midtbanen vil det være overraskende om Ryan Gravenberch, Wataru Endo og Harvey Elliott ikke får tillit fra start. Det avhenger selvfølgelig om en av dem er tiltenkt en startplass mot Fulham, for Curtis Jones spilte seg ikke nærmere laget forrige helg.

I fronttrioen er det også et par usikkerheter etter Diogo Jotas skade. Cody Gakpo forventes riktignok å starte, kanskje sammen med Ben Doak. Den siste plassen går sannsynligvis til Luis Diaz, som var innbytter mot City.

Thiago, Stefan Bajcetic og Andy Robertson er skadet. Det er enda ikke kommet nyheter vedrørende Alisson og Diogo Jota, men duoen rekker sannsynligvis ikke torsdagens kamp.

Forventet lagoppstilling: Kelleher - Gomez, Quansah, Konate, Chambers - Endo, Elliott, Gravenberch - Doak, Gakpo, Diaz

Unggutter i troppen?

I kveld reiser Liverpool U21 til Burnley for å spille Lancashire FA Senior Cup, og da vil nok flere av Liverpools akademispiller være på banen. De som eventuelt ikke er med i troppen, kan ha blitt tiltenkt en rolle med førstelaget.

James McConnell, Calum Scanlon, Luke Chambers (allerede nevnt) og Kaide Gordon virker nærmest er plass i kamptroppen for øyeblikket. Conor Bradley, som har vært ute med skade i hele høst, forventes å bli involvert mot Burnley i kveld, og ikke mot LASK for å bygge opp kampform.

Det kan også åpne seg en mulighet for Trey Nyoni, som var på benken mot Brentford i forrige hjemmekamp. 16-åringen har imponert på både U18- og U21-laget i høst.

Liverpool får besøk av LASK Linz i Europa League kl. 21.00 torsdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

– Noen ganger glemmer man alderen til disse guttene

– Noen ganger glemmer man alderen til disse guttene

Det gror godt på Liverpools akademi for tiden, og i høst har flere fått sjansen på Jürgen Klopps førstelag.
.

Slik sikres avansement og førsteplass på torsdag

Slik sikres avansement og førsteplass på torsdag

De røde har et meget godt utgangspunkt før kampen mot LASK Linz.