– Noen ganger glemmer man alderen til disse guttene

Det gror godt på Liverpools akademi for tiden, og i høst har flere fått sjansen på Jürgen Klopps førstelag.
.

Det gror svært godt på Liverpool-akademiet for tiden, og i løpet av det siste året har Jarell Quansah (20), Stefan Bajcetic (19), Ben Doak (18), Conor Bradley (20), Luke Chambers (19) og James McConnell (19) blitt hyppige deltakere på Jürgen Klopps treninger.

Det er ikke en normal hverdag for klubben, som «bare» har klart å fostre opp Trent Alexander-Arnold, Caoimhin Kelleher og Curtis Jones til førstelaget de siste årene.

En av grunnene til at situasjonen nå er annerledes, kan være at Liverpools unggutter får rikelig med erfaring mot seniorlag fra League One og League Two i EFL Trophy, en turnering de nylig tok seg videre fra for første gang i historien.

– Det er fantastisk, og det er det vi ønsker. Noen ganger glemmer man alderen til disse guttene. Når jeg setter meg ned og reflekterer over visse kamper og øyeblikk, har det vært fint å se hvor godt guttene har klart seg og hvordan de har taklet ulike utfordringer, sier U21-trener Barry Lewtas til liverpoolfc.com.

I kveld venter en cupkamp (Lancashire FA Senior Cup) mot Burnley, før det er et nytt oppgjør mot Manchester City i U21-ligaen til helgen. Allerede om en uke igjen venter en tøff bortekamp mot a-laget til League Two-klubben Bradford City i FA Trophy. Med seg på laget har Lewtas flere unge gutter, som egentlig spiller på U18-laget.

EFL TROPHY: Blackpool-spiller Tashan Oakley-Boothe (23) er fortsatt ung, men i duell med Amara Nallo (16) blir han svært erfaren.

EFL TROPHY: Blackpool-spiller Tashan Oakley-Boothe (23) er fortsatt ung, men i duell med Amara Nallo (16) blir han svært erfaren.

– Vi har hatt to 16-åringer på midtstopperplass i Carter Pinnington og Amara Nallo. Trey Nyoni på 16 spilte mot Barrow. Kieran Morrison har vært meget god. Afolami Onanuga gjorde det også veldig bra for oss i en uvant posisjon. Det er virkelig positivt for oss, fortsetter Lewtas.

I den forrige EFL Trophy-kampen var de rødes gjennomsnittsalder 18,1 år, hvis du eksluderer Jay Spearing på midtbanen. Det er ungt, og da gir det kanskje mening at den spillende treneren blir benyttet i kamper mot tøff motstand i det engelske ligasystemet.

Førstelagsspill

Med deltakelse i to engelske cupturneringer, U21-ligaen og Premier International Cup er det også mer enn nok kamper å spille, og hvis vi ser på utviklingen de siste årene, har grepene på akademiet fungert veldig godt.

– De stiller høye krav til seg selv, og vi stiller også krav til dem. Vi har den samme inngangen til hver kamp med tanke på hvordan vi ønsker å spille og vinne, så det er veldig spennende å se hvordan denne gruppen utvikler seg.

Denne sesongen har akademiprodukter som Viteszlav Jaros, Fabian Mrozek, Trey Nyoni og Kaide Gordon vært på benken for førstelaget. Calum Scanlon, Luke Chambers og James McConnell (sammen med de mer etablerte ungguttene) har også vært på banen. Bobby Clark, som har slitt med skader i høst, bør også nevnes.

Flere av dem får du kanskje se i aksjon mot Burnley i kveld. Cupkampen mot Burnley sendes direkte på LFC TV fra 19:00. Det kan også være en plass til flere av dem i kamptroppen mot LASK Linz på torsdag.

– Det er en mulighet for en forlengelse, selv om jeg tror klubben vil ha noen andre inn på lang sikt

– Det er en mulighet for en forlengelse, selv om jeg tror klubben vil ha noen andre inn på lang sikt

Neil Jones er åpen for at Jörg Schmadtke får et par år til i klubben, men det endrer seg når Jürgen Klopp gir seg på Anfield.

Innsikt 28.nov 12:01
Slik sikres avansement og førsteplass på torsdag

Slik sikres avansement og førsteplass på torsdag

De røde har et meget godt utgangspunkt før kampen mot LASK Linz.