– Hvis han føler seg bra, vil han være her og trene med oss

Luis Diaz har deltatt på et par treningsøkter den siste uken, men lite tyder på at han blir med til Luton.

Situasjonen rundt Luis Diaz sin far er enda ikke avklart, og hjemme på Merseyside sitter colombianeren og venter på gode nyheter fra hjemlandet.

Kantspilleren har ikke vært i spill etter kidnappingen, men på dagens pressekonferanse kunne Jürgen Klopp fortelle at han har vært på trening sammen med lagkameratene denne uken.

– Han var med for to dager siden, og hadde en økt i går. Han vil være en del av laget. Hvis han føler seg bra, vil han være her og trene med oss. Det går bra med han, men du kunne se at han ikke hadde sovet mye, sa Klopp.

Det er likevel usannsynlig at vi får se Diaz i aksjon før farens situasjon er løst. Liverpool-treneren hadde ingen nye opplysninger å gi pressen.

– Nyhetene fra Colombia har jeg ikke mottatt personlig, jeg får dem alltid videresendt. Alt som går oss litt håp, er bra. Vi venter egentlig på de virkelig gode nyhetene, men det er omtrent det.

– Jeg kan ikke si nøyaktig hva vi vil gjøre. Alt handler om ham, om han gjør seg tilgjengelig eller ikke, og jeg vil ikke presse ham til noe som helst, fortsatte tyskeren.

Siste nytt fra Colombia

Torsdag ettermiddag kom det en oppdatering på Diaz sin far. Geriljagruppen ELN tok på seg ansvaret for kidnappingen.

Få minutter senere kom colombianske myndigheter med et åpent brev hvor det stod at de var i fredsforhandlinger med gruppen.

«Vi minner ELN på at det er deres ansvar å garantere for hans liv og integritet. Vi minner ELN på at kidnappingen er en kriminell handling, som strider med internasjonal og humanitær lov. Det er deres plikt at denne fredsprosessen ender med løslatelse, og at slik praksis utryddes for alltid», står det i brevet.

Det colombianske nettstedet El Tiempo skrev torsdag kveld at ELN ville løslate Luis Manuel Diaz i løpet av få timer, men siden har nyhetene stoppet å komme fra Sør-Amerika.

– Vi kan ikke tvinge frem Diaz-situasjonen. Vi må gi ham den tiden han trenger

Vi fulgte Klopps pressekonferanse:– Vi kan ikke tvinge frem Diaz-situasjonen. Vi må gi ham den tiden han trenger

Tyskeren har kommet med siste nytt før møtet med Luton.

Fredsforhandlinger mellom kidnapperne og colombianske myndigheter

Fredsforhandlinger mellom kidnapperne og colombianske myndigheter

Det har kommet nye opplysninger i Luis Diaz-situasjonen.