– Det minner meg mye om den tiden av livet mitt, en nøktern klubb med en liten stadion

Klopp sammenligner danskens lag med sin «egen» klubb i Tyskland.

Det nærmer seg avspark på Anfield, og klokken 15.00 kommer Brentford på besøk til Anfield for å forsøke å gjøre noe ingen andre lag har klart så langt denne sesongen: Å ta poeng.

De røde står med fem av fem mulige hjemmeseiere i Premier League denne sesongen, og ingenting hadde smakt bedre enn å gå inn i høstens siste landslagspause med den sjette mot Brentford.

London-klubben er ikke i nærheten av de største fra London, og mange lag, med mye større supporterbaser, ligger å kaver i Championship for øyeblikket. Klopp sammenligner klubbens reise med sin «egen» klubb i Tyskland.

– Det er en stund siden jeg har vært i samme situasjon, for det er lenge siden jeg var i Mainz. Men jeg forstår det, slik som med Rob (Edwards) i Luton. Det minner meg mye om den tiden av livet mitt, en nøktern klubb med en liten stadion. Ingen trengte de lagene i toppen, men vi var der, vi nøt det, og det var veldig moro for alle.

– Jeg vet ikke om Brentford fortsatt er i den kategorien, for de er for smarte og gjør det for bra.

CHAMPIONSHIP: Brentford hadde aldri spilt i Premier League før Thomas Frank tok over klubben i 2018.

CHAMPIONSHIP: Brentford hadde aldri spilt i Premier League før Thomas Frank tok over klubben i 2018.

Liverpool-treneren fortsatte svaret sitt med å hylle Thomas Frank og klubben med smarte signeringer de siste årene, som passer danskens mange spillestiler til punkt og prikke.

– Dersom han spiller mot lag som vil holde på ballen, spiller han på en måte, og hvis han spiller mot andre lag, er de plutselig laget som holder ballen selv. Det er veldig interessant. De gjør det veldig bra, men vi ønsker selvfølgelig å vinne uansett.

Skryter av spillestilen

På Anfield har Liverpool hatt god kontroll på Thomas Franks Brentford-lag siden opprykket til Premier League, men Jürgen Klopp frykter likevel dødballstyrken til danskens lag før avspark.

– Det er en svært stor utfordring å møte de av flere grunner, og de gjør det veldig bra for øyeblikket. De er godt organisert, selv om de har hatt noen problemer med å venne seg til å spille uten Ivan Toney. Men når du ser på tabellen, er de plassert midt på og pilene peker oppover. De er også sensasjonelle på dødballer, sa Liverpool-treneren på fredagens pressekonferanse.

Klopp har et poeng, for i fjorårssesongen leverte London-klubben 16 mål fra dødballer, et tall som var nest-flest av samtlige Premier League-lag. Til info var det faktisk Liverpool som toppet listen med 17.

I front mangler bortelaget selvfølgelig sin eminente ener Ivan Toney, som fortsatt er utestengt for ulovlig spilling. I spissens fravær har Bryan Mbeumo og Yoane Wissa begynt å finne formen.

– De offensive spillerne deres er hurtige, de kontrer bra og kan endre spillestil fra tid til annen. Dersom de spiller mot et topp 6-lag er de ofte mer defensive, hvis ikke holder de mer på ballen. Det er alltid interessant og vanskelig å møte dem, men det er Anfield og det må vi bruke for alt det er verdt, fortsatte tyskeren.

Må klare seg uten flere viktige spillere – førstekeeperen kan rekke kampen

Må klare seg uten flere viktige spillere – førstekeeperen kan rekke kampen

Det er ikke bare Jürgen Klopp som sliter med skader og suspensjoner.

Nyheter Lør. 11.11. 21:04
FA slår beinhardt ned på betting i fotballen – men Brentfords Ivan Toney holder seg i form bak lukkede dører

FA slår beinhardt ned på betting i fotballen – men Brentfords Ivan Toney holder seg i form bak lukkede dører

Brentfords Ivan Toney spiller kamper for reservelaget for tomme tribuner og nærmer seg en retur etter gamblingskandalen.

Innsikt Lør. 11.11. 16:31