Mbappé og PSG så ut til å ende i Europa League. Så pekte dommeren på straffemerket

Også for Liverpools del er det litt interessant hva som skjer i Champions League fremover.

Liverpool har, med unntak av bortekampen mot Toulouse, gjort det veldig bra så langt i årets Europa League. Med seier mot LASK på torsdag vil de røde være klare for sluttspillet over nyttår.

Men for de røde er det også interessant å følge med på hvem som kommer inn fra Champions League-gruppene. Lagene som ender på fjerdeplass i gruppene vil ryke ut av Europa, men lagene som kommer på tredjeplass kan komme inn i Europa League.

Liverpool er bookmakernes store favoritt til å vinne Europa League denne sesongen. Oddsen på Liverpool er så lav som 3 enkelte steder, med Bayer Leverkusen som nest største favoritt til 9 ganger pengene. Men det vil endre seg dersom det kommer inn noen storkanoner fra Champions League.

Nære for Newcastle

Newcastle leverte kanskje sin største kamp i nyere historie da de knuste Paris Saint-Germain på St. James’ Park tidligere i høst. Etter det har de tapt to ganger mot Borussia Dortmund, som tirsdag sikret avansementet sitt til sluttspillet med å slå AC Milan på bortebane.

Eddie Howe sitt lag var veldig nære på å toppe prestasjonen fra St. James’ Park, og tok ledelsen borte på Parc de Princes mot Kylian Mbappé og co. PSG skapte sjanse på sjanse, men fikk ikke ballen i mål før hjemmelaget fikk straffespark dypt inne på overtid. Åtte minutter på overtid var Kylian Mbappé sikker.

At det ble 1-1 og ikke 0-1, gjør at PSG fortsatt har skjebnen i egne hender, og slår følge med Dortmund til sluttspillet dersom de vinner i Tyskland om to uker. Med Newcastle-seier kunne alt vært mye annerledes, og da ville det vært de som hadde skjebnen i egne hender. Nå må de slå AC Milan på hjemmebane og håpe på hjelp fra Dortmund.

I skrivende stund er det Newcastle som er på tredjeplassen som går til Europa League, men de kan også bli passert av AC Milan dersom de skulle tape hjemmekampen mot den italienske klubben.

Andre grupper er avgjort

I gruppe E er det klart at Celtic er ute, og at Atletico Madrid og Lazio skal spille sluttspill i Champions League. Dirk Kuyts tidligere klubb Feyenoord får sjansen til å spille Europa League.

Gruppe F er den vi har omtalt tidligere i denne artikkelen. Det kan bli PSG, Newcastle eller AC Milan

I gruppe G er det også avgjort. Manchester City har vunnet, RB Leipzig slår følge videre, og Young Boys vil gå til Europa League. Røde Stjerne er ute. I den gruppen så det ut til at utlånte Fabio Carvalho hadde scoret på Etihad Stadium – men det ble annullert for offside.

Gruppe H er åpen. Der er Barcelona videre, og FC Porto og Shakhtar Donetsk skal møtes i Portugal om to uker der vinneren slår følge. Taperen går til Europa League. Skulle det bli uavgjort er det det ukrainske laget som kommer inn.

Onsdag spilles det ytterligere fire grupper. I gruppe A er det åpent om det blir FC København, Galatasaray eller Manchester United, i gruppe B kan det bli PSV Eindhoven, Lens eller spesialistene Sevilla, i gruppe C blir det Napoli, Braga eller Union Berlin, og i gruppe D blir det RB Leipzig eller Benfica.

Utslått av Lancashire Senior Cup

Utslått av Lancashire Senior Cup

Den regjerende mesteren ble for sterk.

Nå er Darwin tidenes dyreste Liverpool-kjøp

Nå er Darwin tidenes dyreste Liverpool-kjøp

Etter kampen mot Manchester City måtte Liverpool sende ny betaling til Benfica.