– Som å spille Football Manager i virkeligheten

Diogo Jota fortsetter trenerutdanningen, men har ingen ambisjoner om å bli manager.

Før sommeren kunne vi se at Diogo Jota, Joel Matip og Fabinho deltok på trenerkurs på Robbie Fowler Academy som del av arbeidet mot å ta B-lisensen til UEFA. Denne uken har nye bilder dukket opp, og journalist Jack Lusby skriver at det denne gangen var Jota og Adrian som var involvert, og at det nå var Steven Gerrard Academy som var vertskap. 

36 år gamle Adrian er nok nærmest av de to å måtte tenke på hva han skal gjøre når spillerkarrieren er over, men også Jota har begynt å tenke i de baner, selv om han bare er 26 år og leverer varene ute på banen for de røde.

– Slik det ser ut nå kunne jeg tenke meg å bli trener, sier han i et intervju med liverpoolfc.com. 

Jota ble gjennom pandemien kjent som en god FIFA-spiller, og han har også spilt Football Manager, der man får prøve seg i manageryrket i den virtuelle verden. 

– Jeg har spilt de fleste fotballspillene, blant annet Football Manager, og likt det veldig godt. Ute på banen føler jeg at jeg har god taktisk forståelse, at jeg kan lese spillet godt. Det er en viktig del av spillet mitt, sier Jota. 

Vil ikke ha hele ansvaret

Men jobben som manager vil han bare ha på datamaskinen. Portugiseren ser nemlig ikke for seg å gjøre som blant andre Xabi Alonso, Steven Gerrard og Dirk Kuyt, som har gått over til å bli managere etter karrieren som spiller var over. 

– Akkurat nå kan jeg aldri se for meg at jeg skal bli en manager. Men jeg kunne kanskje vært en assistent. Og man vet aldri hva som kommer til å skje, så jeg vil benytte muligheten til å ta B-lisensen. Sannsynligvis vil jeg lære mye underveis i kurset, sier han. 

På kursene får spillerne som er med prøve seg som trenere for unge talenter, og det er ikke uvanlig at også unge spillere er med. På bildene fra i sommer kunne vi blant annet se James McConnell, som i høst har fått sin debut for førstelaget. Også spillere som har en fortid på Liverpools akademi kan dukke opp på kursene. 

– Det er første gang man får prøve seg i den rollen, der man faktisk må ta stilling til hva treningsøktene skal inneholde og ikke bare møte opp og bli fortalt hva du skal gjøre, sier jota. 

Kan gå flere veier

Jota sier at han trives godt på kursene. 

– Det er som å spille Football Manager i virkeligheten, sier angrepsspilleren, som legger til at han er opptatt av å ta kursene seriøst. 

Hva som kommer til å skje etter at spillerkarrieren en dag er over er vanskelig å si nå, men det virker veldig sannsynlig at det kommer til å ha noe med fotball å gjøre. 

Skulle interessen for treneryrket falle bort i løpet av de neste årene, kan Jota satse på sitt andre talent, nemlig Playstation og E-sport. 

– Jeg jobber mye for å bli en bedre E-sport-spiller også. Fotball er min lidenskap, og jeg kan ikke se for meg et liv uten, sier han. 

Flere av Citys spillere blir hjemme i landslagspausen

Flere av Citys spillere blir hjemme i landslagspausen

Skadebekymringer for Pep Guardiola - eller bare en mulighet til å gi spillerne litt fri?

Nyheter Tir. 14.11. 18:26
– Jeg så rundt meg i garderoben, og det føltes som vi var et U23-lag

– Jeg så rundt meg i garderoben, og det føltes som vi var et U23-lag

Liverpool-troppen har blitt yngre, men kapteinen ser ikke at det skal være noe hinder for å kjempe om seriegull.

Nyheter Tir. 14.11. 16:44