Flere Premier League-klubber mangler tydelige ledere – slik er det ikke i Liverpool

Mohamed Salah ble Liverpools femte kaptein fra start i gårsdagens kamp.

I årene etter Steven Gerrard forlot Liverpool, var det mange som betraktet mangelen av lederegenskaper som et av Liverpools største problemer.

I Erik ten Hags Manchester United-lag har fraværet av dem blitt et tema denne uken, og flere andre toppklubber sliter ofte med det samme. På Merseyside er ikke det tilfellet, for mye tyder på at Jürgen Klopp har bygget en tropp med haugevis av ledere, selv om både kapteinen og visekapteinen forlot klubben i sommer.

Sømløst har Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk overtatt rollene i kapteinsteamet, og bak dem er det flere som banker på døren. Så langt denne sesongen har fem spillere vært kaptein fra start, og totalt er tallet syv.

INGEN PROBLEM: Virgil van Dijk har vært suspendert og blitt hvilt ved flere anledninger denne sesongen. I hans fravær har flere fått prøve seg.

INGEN PROBLEM: Virgil van Dijk har vært suspendert og blitt hvilt ved flere anledninger denne sesongen. I hans fravær har flere fått prøve seg.

Først ut, i tillegg til de to, var Andy Robertson da han ledet laget til seier mot Wolverhampton. Et par uker senere var det Curtis Jones sin tur, selv om scouseren bare er 22 år gammel. Det endte med avansement mot Leicester i ligacupen.

Den femte fra start kom i går kveld. Denne gangen var det Mohamed Salah, et ansvar egypteren gjerne påtar seg. Samtlige kamper uten Alexander-Arnold og van Dijk har endt med seier.

Hvis vi også inkluderer Caoimhin Kelleher (mot Leicester) og Alisson (mot Royale SG), ender tallet på syv, og vi er knapt i gang med november måned.

Flere kandidater

Selv om det er hele syv spillere som har hatt kapteinsbindet i de første 15 kampene, er det også et tall som kan bli høyere utover i sesongen.

Joe Gomez, som har vært lengst i klubben, er en av dem, og hans stoppermakker Joel Matip, med mye erfaring, er en annen. Det samme gjelder også for Thiago, selv om spanjolen ikke har vært i spill så langt denne sesongen.

Jürgen Klopp har også flere landslagskapteiner å velge mellom. Dominik Szoboszlai er på vei til å lede Ungarn til EM, mens Japan, med Wataru Endo i spissen, vinner kamp på kamp.

Den siste, som kanskje kan bli glemt i mengden, er Cody Gakpo, som forlot PSVs kapteinsteam til fordel for Liverpool forrige sesong.

Liverpool-troppen mangler kanskje et par ting for å kalle seg et verdensklasselag igjen, men mangelen på ledere er ikke en av dem. Sjelden har en Premier League-klubb hatt flere enn det tyskeren besitter for øyeblikket.

Mer enn dobbelt så effektiv så langt denne sesongen

Mer enn dobbelt så effektiv så langt denne sesongen

Darwin Nunez leverer målpoeng i et forrykende tempo.

– Nå er vi tre kamper fra Wembley

– Nå er vi tre kamper fra Wembley

Cody Gakpo øyner en finale i ligacupen.