– Bare en som aldri har spilt fotball kan dømme offside der

Jürgen Klopp var ikke imponert over dommer Paul Tierney – og det er ikke første gang.

Liverpool klarte til slutt å slå Burnley 2-0 på Turf Moor, men det ble langt mer spennende og nervepirrende enn det burde ha vært med så mange sjanser som Mohamed Salah og co kom til.

Cody Gakpo trodde han hadde gitt Liverpool 2-0-målet i førsteomgangen, og det trodde også de fleste andre på Turf Moor, før dommer Paul Tierney og Simon Hooper i VAR-rommet blåste frispark mot Darwin Nunez – en ekstremt streng avgjørelse.

Men det ble likevel ikke den mest kontroversielle, for i det 55. minutt så det ut til at Liverpool hadde fått det forløsende målet etter flott forarbeid av Ryan Gravenberch, som fant Harvey Elliott. Unggutten avsluttet flott via stolpen og i mål, og de røde kunne endelig puste lettet ut.

Men scoringen ble annullert, fordi en offsideplassert Mohamed Salah hindret målvakt James Trafford sin sikt mot avslutningen. At Trafford aldri ville ha reddet avslutningen uansett, eller at Salah ble dyttet med strake armer inn i situasjonen ble ikke tellende – og Tierney ble kun vist bildene da egypteren sto i offside og ikke foranledningen til hvorfor.

– Det er bare en som aldri har spilt fotball som kan dømme offside der, var dommen fra Jürgen Klopp til Amazon Prime etter kampen.

– Dommerne vil komme ut og gi en grunn til at det er offside. Det var en latterlig avgjørelse, sier han videre.

Se situasjonen her:

Ikke første gang det er problem med Tierney

Det er ikke første gang Klopp har hatt problemer med Tierney, som dømte kampen. Og heller ikke med Hooper, som satt i VAR-rommet som sto for sesongens mest kontroversielle dommerprestasjon på Tottenham Hotspur Stadium i april.

Klopp og Paul Tierney har historie, og i mai 2023 uttalte han:

– Vi har vår historie med Paul Tierney. Jeg vet egentlig ikke hva det er han har imot oss. Han har sagt at det ikke er noen problemer, men det kan ikke være sant. Måten han ser på meg, jeg skjønner det ikke, sa han den gang.

Trakk frem Endo

Manageren mente ellers at Wataru Endo spilte en strålende kamp sentralt på midtbanen for de røde, og mente han var en kandidat som banens beste spiller. 30-åringen har nå kun én kamp igjen før han skal representere Japan i AFC Asian Cup i Qatar.

– Van Dijk ble kåret til banens beste spiller, men en annen som kunne ha vunnet var Wataru Endo. Wow… Hvor ville vi vært uten ham?

Liverpool kom til 19 avslutninger på Turf Moor.

– Hva kan jeg si…Vi har skapt mange sjanser de siste ti dagene, men har ikke klart å sette dem.

GOD: Klopp trakk frem Wataru Endo etter kampen.

GOD: Klopp trakk frem Wataru Endo etter kampen.

Unggutten ser mer og mer ut som en etablert Premier League-stopper

Spillerbørs og folkebørsUnggutten ser mer og mer ut som en etablert Premier League-stopper

Liverpool fikk med seg tre poeng – men de satt langt, langt inne.

Kommentar 26.des 2023 20:24
Sjanseløseri og kontroversielle dommere gjorde det mer spennende enn det burde vært – men Liverpool topper ligaen igjen!

Sjanseløseri og kontroversielle dommere gjorde det mer spennende enn det burde vært – men Liverpool topper ligaen igjen!

Kamp 15.jun 2023 10:50