Dette har ikke skjedd siden 1992/1993-sesongen

Cody Gakpo scoret to mål mot LASK, og føyde seg inn i en knallsterk gruppe med angrepsspillere.

Cody Gakpo har slitt med spilletiden den siste tiden, men i går kveld slo nederlenderen knallhardt tilbake med to scoringer og en «målgivende» på Mohamed Salahs straffescoring.

24-åringen imponerte såpass at Liverpool.no-journalist Arild Skjæveland kåret ham til banens beste etter flotte 90 minutter på Anfield.

På rekke og rad leverte hele fronttrioen (Salah, Diaz og Gakpo) mål, og for to av dem var det sesongens femte nettkjenning. Det brøt en rekord som har stått siden 1992/1993-sesongen.

På den tiden var det Ian Rush, Don Hutchison, Steve McManaman, Ronny Rosenthal og Mark Walters som styrte sjappen for de røde, og samtlige stod med fem mål (eller mer) før desember. Det har ikke skjedd siden før i går kveld, skriver Optas Michael Reid på X/Twitter.

Flere leverer mål

Den spesielle og interessante statistikken viser kanskje hvordan Jürgen Klopps mannskap har utviklet seg de siste årene. Fra 2017-2022 var det Roberto Firmino, Sadio Mane og Mohamed Salah som scoret majoriteten av målene. Det har endret seg denne sesongen.

Få, om noen, lag som kan matche en like god angrepsrekke som Liverpool. En skade på Diogo Jota kunne vært kritisk for bare et par år siden, men med fire friske og tilgjengelige angrepsspillere (fem med Doak) er det få som er redd for målproduksjon i de neste kampene.

Totalt står de røde med 49 mål på 20 kamper denne sesongen. Det gir et snitt på 2,45 mål per kamp. Av disse målene har femmeren i front scoret 39 av dem, nærmere 80% av Liverpools nettkjenninger.

Det er kanskje verdt å nevne at også Ryan Gravenberch (2), Dominik Szoboszlai (2) og Wataru Endo (1) har levert scoringer så langt denne sesongen. Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold står med ett hver.

Liverpools målscorere (2023/24):

1 - Mohamed Salah, 13

2 - Diogo Jota, 8

3 - Darwin Nunez, 7

4 - Cody Gakpo, 6

5 - Luis Diaz, 5

6 - Dominik Szoboszlai, 2

6 - Ryan Gravenberch, 2

8 - Wataru Endo, 1

8 - Andy Robertson, 1

8 - Trent Alexander-Arnold, 1

Endelig fikk Jürgen Klopp vinne bestemannsprisen

Folkebørsen etter Liverpool - LASK:Endelig fikk Jürgen Klopp vinne bestemannsprisen

Leserne var svært begeistret over tyskeren, som byttet ni spillere fra kampen mot Manchester City.

Planlegger store endringer i FA-cupen fra neste sesong

Planlegger store endringer i FA-cupen fra neste sesong

FA-toppene vil gi engelske klubber mer spillerom fra 2024.