Dette er Liverpool best på i hele Premier League

Mentaliteten til Jürgen Klopps «nye» mannskap begynner å ta form, og det viser også statistikkene.

Liverpools mentalitet under Jürgen Klopp har blitt et kjennetegn og et slags merkevare under tyskeren. I uttallige kamper har de røde blitt liggende under, slik som denne sesongen, men kommet tilbake og tatt ett eller tre poeng.

Hvem glemmer da Dortmund sjokkerte tyskerens lag i Europa League i 2016 for så å komme tilbake? Eller den legendariske kampen mot Barcelona i semifinalen av Champions League i 2019? Det er mange eksempler, og i høst har Liverpool fortsatt i samme spor.

Det kan selvfølgelig diskuteres om en slik statistikk er bra eller ikke for et lag, men det er aldri negativt å være god på å slå tilbake etter å få et baklengsmål tidlig i kampen.

Statistikken med det fine navnet «Poeng etter å ha havnet under» topper nemlig de røde, og i helgen ble et nytt poeng sikret da Trent Alexander-Arnold utlignet Citys 1-0 ledelse sent i kampen.

Ifølge tall fra Transfermarkt har klubben tolv slike poeng denne sesongen etter å ha havnet under mot Bournemouth (3 poeng), Newcastle (3), Wolverhampton (3), Brighton (1), Luton (1) og Manchester City (1).

UTLIGNET: Luis Diaz scoret det viktige målet mot Luton, og sikret et poeng på Kenilworth Road.

UTLIGNET: Luis Diaz scoret det viktige målet mot Luton, og sikret et poeng på Kenilworth Road.

Hvem er best og verst?

Et lag som er flinke til å slå tilbake, er ofte et sunnhetstegn, spesielt når det gjelder den mentale biten. Fotball er følelser, og få, om noe, er deiligere enn å ta tre poeng på en dag hvor man lenge forventet skuffelse.

Da er det godt at Liverpool er det klart beste laget til å reagere på å bli liggende under, kanskje bortsett fra City, som sjelden ender i slike posisjoner. De lyseblå har nemlig bare havnet under i fire kamper denne sesongen.

Et lag som Burnley, som ligger nede i nedrykksumpen, har ikke klart å sikre seg poeng etter å ha sluppet inn det første målet, og det har skjedd 11 (!) ganger. Ikke en god statistikk for Vincent Kompanys menn.

1 - Liverpool, 12 poeng (3-3-1)

2 - Tottenham, 8 poeng (2-2-3)

3 - Brighton, 8 poeng (2-2-3)

4 - Chelsea, 8 poeng (2-2-5)

17 - Newcastle, 1 poeng (0-1-4)

18 - Crystal Palace, 1 poeng (0-1-6)

19 - Everton, 1 poeng (0-1-7)

20 - Burnley, 0 poeng (0-0-11)

Kilde: Transfermarkt

Det beste er selvfølgelig om Liverpool aldri lå under i Premier League, men fotball fungerer ikke slik. Da er det godt å se at Jürgen Klopp på rekordtid har fått en god mentalitet inn i laget sitt.

Høyrebackens nye skoavtale er verdt 350 millioner kroner

Fotballskoene Liverpool-spillerne brukerHøyrebackens nye skoavtale er verdt 350 millioner kroner

Skoavtaler er ikke lenger så lukrativt som det var – men det er det for noen spillere.

Innsikt 27.nov 21:59
– Ingen fare for at Alexander-Arnold straffes

– Ingen fare for at Alexander-Arnold straffes

Det har blitt spekulert i om Trent Alexander-Arnold skal straffes for feiringen sin i helgen.