Premier League svarer på Super League-nyheten

Den engelske toppdivisjonen ønsker at supporternes stemmer skal bli hørt.

Nyhetene om en ny Super League i europeisk fotball strømmer på torsdag ettermiddag, og flere klubber (blant annet Manchester United) har vært klare på at de ikke ønsker å delta i A22-gruppens nye turnering.

Liverpool Football Club har enda ikke kommentert saken, men The Athletic-journalist James Pearce meldte tidligere i dag at klubben ikke har endret synet sitt siden de valgte å trekke seg ut av planene i 2021. Da erkjente FSG hva de hadde gjort galt.

Nå har også Premier League kommet på banen. Den engelske toppdivisjonen stod i fare for å miste flere av sine toppklubber for to og et halvt år siden, men det virker svært usannsynlig at noe lignende vil forekomme nå.

Dette skriver Premier League:

«Avgjørelsen vår er å ikke støtte den såkalte ’European Super League’, og Premier League fortsetter å avvise et slikt konsept. Supportere er en avgjørende faktor for sporten, og de har gjentatte ganger klargjort sin motstand mot en turnering som kutter båndet mellom nasjonal og europeisk fotball.»

«Fotballen trenger konkurranse-elementene skapt av opp- og nedrykk, den årlige europeiske kvalifiseringen basert på fortjenste fra nasjonale ligaer og cuper, og de langvarige rivaliseringene og ritualene som følger med at helgene er viet til nasjonal fotball».

«Disse prinsippene ble bestemt i Premier League Owners’ Charter (avtale mellom eiere i divisjonen) innført i juni 2022, som har som mål å forbedre ligaens kollektive styrke og konkurransekraft til det beste for alle nivåer».

«Premier League vil fortsette å delta i en åpen og konstrukiv dialog med alle de relevante interessenter innen fotball om hvordan man best kan beskytte og forbedre den komplementære balansen mellom nasjonal og internasjonal klubbfotball».

Folkene bak Super League lanserer en ny europeisk liga

Folkene bak Super League lanserer en ny europeisk liga

FIFA og UEFA ble felt av EUs domstol i formiddag. Få timer senere kommer beskjeden om et nytt format.

Nå kan Super League blir en realitet uten godkjenning av FIFA og UEFA

Nå kan Super League blir en realitet uten godkjenning av FIFA og UEFA

EU-domstolen mener de to fotballorganisasjonene brøt loven i 2021.