Folkene bak Super League lanserer en ny europeisk liga

FIFA og UEFA ble felt av EUs domstol i formiddag. Få timer senere kommer beskjeden om et nytt format.

A22-gruppen, som vant frem sin sak mot UEFA og FIFA i formiddag, har få timer senere lansert en ny europeisk liga. Den skal, etter planen, konkurrere mot UEFAs Champions League. Det melder gruppen selv på sine nettsteder.

Planen, eller «visjonen» som det kalles, vil inkludrere 64 herrelag og 32 damelag (hver for seg) som spilles i midtuken over hele Europa. Det er viktig å påpeke at engelske lag (inkludert Liverpool) sannsynligvis ikke vil delta i denne turneringen etter fiaskoen i 2021.

Dette skriver A22 selv om hva reglene eventuelt vil bli:

- Deltakelse basert på sportslige resultater

- Ingen permanente medlemmer

- Deltakende klubber forblir i sine nasjonale ligaer, som fortsetter å være grunnlaget for europeisk fotball

Dette høres mistenkelig likt ut som European Super League, men med en del modifikasjoner for å kanskje få med klubbene som trakk seg den gangen. Liverpool, sammen med fem andre engelske klubber, var flere av dem.

Hvorfor skjer det nå?

Tidligere i dag skrev vi en sak om at FIFA og UEFA hadde tapt sin sak mot A22 i EUs domstol. Konklusjonen ble at de to fotballorganisasjonene hadde misbrukt sin makt da de truet de opprinnelige Super League-klubbene med utestengelse.

Uansett er det usannsynlig at Liverpool vil bli med på dette prosjektet etter det som skjedde i 2021. John Henry var raskt ute og beklaget til supporterne og trakk seg senere fra turneringen sammen med fem andre engelske klubber (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal og Tottenham).

Det er trolig klubber fra La Liga, Ligue 1 og Serie A som eventuelt står bak (ikke bekreftet). I oktober 2022 skrev The Times om at formålet for en ny liga var å forhindre Premier League økonomiske dominanse i fotball-Europa.

Den gangen var Barcelona, Real Madrid og Juventus tre av flere støttespillere til A22, men det er ikke bekreftet per nå.

Søndagskamp på Emirates og tidligkamp mot Brentford

Kamptidspunktene i februar:Søndagskamp på Emirates og tidligkamp mot Brentford

Liverpools seriekamper i februar har fått kamptidspunkter.

Nå kan Super League blir en realitet uten godkjenning av FIFA og UEFA

Nå kan Super League blir en realitet uten godkjenning av FIFA og UEFA

EU-domstolen mener de to fotballorganisasjonene brøt loven i 2021.