Superligaen presenterte nye planer – nå vil de utvide til 80 lag

Liverpool skal fortsatt ikke være interessert i planene.

Det nærmer seg to år siden superligafiaskoen, der Liverpool og elleve andre europeiske storklubber gjorde et forsøk på å bryte ut og starte sin egen turnering.

De planene gikk i vasken da de engelske klubbene trakk seg én etter én, men prosjektet er fortsatt ikke helt dødt. Det drives nå videre av et selskap som heter A22. De har tatt UEFA og FIFA til retten for å oppheve blokkeringen av at klubber kan delta i turneringen.

A22 hevder at de har forhørt seg med opp mot 50 europeiske klubber siden oktober i fjor, og har gjort noen endringer på formatet på turneringen som gjorde at de fikk så mye motbør.

De nye planene er at inntil 80 lag kan være med i superligaen, der hvert lag er garantert 14 kamper i hver sesong, bekrefter Bernd Reichard som har vært A22 sin daglige leder siden oktober til Sky News.

Nye grunnprinsipper

Det var mye som var galt med de opprinnelige planene, og en av tingene det ble reagert sterkest på, var at klubbene som var med på å grunnlegge ligaen ville ha retten til å være der for alltid, og ha en makt i alle saker. Det var heller ikke mulig å rykke ned eller ryke ut, dersom en ikke presterte sportslig.

Nå har det kommet noen endringer i planene

  • Deltakelse vil være basert på klubbens prestasjoner i hjemlig liga, og ingen medlemmer skal være der permanent.
  • Spillernes helse skal ivaretas, og være avgjørende når det bestemmes hvor mange kamper som skal spilles hvert år.
  • Turneringen skal drives av klubbene, heller enn tredjeparter.
  • Kvinnefotballen skal utvikles, og bli promotert side om side med herrenes.
  • Minst 400 millioner euro vil gå til klubber som ikke er med i turneringen, til sosiale formål og grasrota.

– Liverpool er fortsatt ute

Liverpool FC meldte seg ut av The Super League-prosjektet i april 2021. Real Madrid, Barcelona og Juventus er de eneste kjente klubbene som fortsatt er med, og Reichard ville ikke meddele hvilke andre klubber som hadde sagt ja eller vært positive til planene.

Ifølge Liverpool Echo står Liverpool FC fortsatt på det de sist sa i september 2021, om at de er helt ute av planene.

– Vårt engasjement i de foreslåtte ESL-planene har blitt avviklet. Vi er helt forpliktet til å følge dette, og det skal ikke være noen tvetydighet som kan tolkes på noen annen måte. Vi handler etter de beste juridiske rådene vi har fått, for å avslutte engasjementet vårt på en passende måte, sa LFC den gang.

Ifølge Echo bekrefter kilder i klubben at dette fortsatt er klubbens standpunkt.