Nå kan Super League blir en realitet uten godkjenning av FIFA og UEFA

EU-domstolen mener de to fotballorganisasjonene brøt loven i 2021.

Tilbake i 2021 prøvde flere storklubber å danne en superliga (også kalt European Super League) for å skape et alternativ til dagens Champions League-format.

Liverpool-eier John Henry var en av hovedpersonene i planene, sammen med Florentino Perez (Real Madrid), Andrea Agnelli (Juventus), Joel Glazer (Manchester United) og Stan Kroenke (Arsenal).

Da turneringen ble kjent, truet både FIFA og UEFA med å utestenge klubbene som ville delta. Det hadde de ikke lov til å gjøre, ifølge EU-domstolens dom. Det betyr at Super League nå kan dannes uten at de to fotballorganisasjonene kan straffe klubber som ønsker å være med. 

Du kan lese hele dommen i vinduet under.

Kan det bli en realitet?

Svaret er ja, men det er heller usannsynlig at engelske klubber vil delta hvis konseptet tas opp igjen. Liverpool, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Chelsea trakk seg raskt fra planene da de så reaksjonene til supporterne og media.

I oktober 2022 skrev The Times om at det foreligger planer om å relansere European Super League i løpet av de tre neste årene. Formålet er å forhindre Premier Leagues (økonomiske) dominanse i fotball-Europa.

Den engelske toppdivisjonen har blant annet brukte store summer på overgangsmarkedet i mange år, noe som har frustrert ligaer som La Liga, Serie A og Ligue 1. Real Madrid, Barcelona og Juventus er tre av flere støttespillere.

Det vil uansett bli vanskelig for dem å starte opp uten Liverpool og resten av Premier League-klubben, for det er heller usannsynlig at noen av dem ønsker seg inn igjen etter den skamfulle utrekkelsen i 2021.

Sammenligner storseieren med 0-0-kampen mot Manchester United

Sammenligner storseieren med 0-0-kampen mot Manchester United

Jürgen Klopp så et par likheter mellom Liverpools to siste kamper på Anfield.

– Vi trenger mye lyd fra Anfield mot Arsenal. Er du ikke klar for det, så gi bort billetten din

– Vi trenger mye lyd fra Anfield mot Arsenal. Er du ikke klar for det, så gi bort billetten din

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med laget sitt etter 5-1-seieren mot West Ham – men vil ha enda mer lyd fra tribunen til helgen.