Sammenligner storseieren med 0-0-kampen mot Manchester United

Jürgen Klopp så et par likheter mellom Liverpools to siste kamper på Anfield.

I går kveld slo de røde knallhardt tilbake etter en skuffende og tafatt affære mot Manchester United. Mot Erik ten Hags menn gikk ingenting i mål, men slik var det ikke da West Ham kom på besøk.

Det var derfor store kontraster, selv om xG-en til Liverpool faktisk ikke ble så ulik i de to kampene. Det satt Jürgen Klopp trykk på etter kampslutt.

– Selvfølgelig var det en forskjell; det som ikke klikket på søndag fungerte i kveld. Jeg er ikke sikker på om jeg har lov til å snakke om hva de (Manchester United) gjorde, for da kommer alle etter deg, men vi spilte mot et svært lavtliggende lag da. Det er det vanskeligste i fotball, sa Liverpool-treneren og fortsatte:

– Vi skjøt likevel over 30 ganger på mål og traff ikke på grunn av noen gode redninger fra målvakten, samtidig som beslutningene våre ikke var så gode. I kveld scoret vi i disse øyeblikkene.

Hvis vi tar en kjapp sammenligning av kampene kommer tallene ut slik (Manchester United-kampen først): 2.66 xG mot 2,80, 34 skuddforsøk mot 28 og 68% ballinnehav mot 67%. Det er ganske likt. 

SCORET IGJEN: Dominik Szoboszlai slo knallhardt tilbake etter kritikken han fikk etter Manchester United-kampen.

SCORET IGJEN: Dominik Szoboszlai slo knallhardt tilbake etter kritikken han fikk etter Manchester United-kampen.

– Noen ganger er forskjellen et par tommer på spillerens fot, om ballen går inn eller ikke. Det skjedde i kveld med Doms 1-0 scoring, ellers var ikke forskjellene så store. Vi dominerte kampen, men scoret ikke i alle de andre øyeblikkene. I andre omgang gjorde vi det.

Målkalas

Det stod nemlig bare 1-0 til pause, og kampen var fortsatt åpen frem til Curtis Jones sitt 2-0 mål like før timen spilt. Da raknet det fullstending for bortelaget, selv om Jarrod Bowen fikset et trøstemål.

– Jeg tror 2-0 var Curtis gjennom beina. Det var frekt, men du trenger selvfølgelig flaks også. Cody 3-0, fantastisk mål, og jeg likte det langskuddet godt. Helt rolig, ingen hastverk, men avslutt angrepet og gjør det vanskelig for keeperen. Dette er forskjellene. Bortsett fra det, er det en annen kamp (enn mot Manchester United).

Liverpool-treneren vil også forklare hva som kanskje var grunnen til at det fungerte så godt i går kveld, og ikke på søndag. Han gir deler av æren til de individuelle prestasjonene.

– Det var mange gode prestasjoner. Vi var bedre individuelt også, selv om vi ikke spilte den nøyaktig samme fotballen. I kveld kunne du bare nyte spillet fra start til slutt fordi det var en virkelig god prestasjon på alle områder, avsluttet han.

Liverpool tangerte seiersrekorden i høst – se igjen alle målene mot West Ham

Høydepunkter:Liverpool tangerte seiersrekorden i høst – se igjen alle målene mot West Ham

Dominik Szobsozlai, Curtis Jones, Cody Gakpo og Mohamed Salah tegnet seg på scoringslisten i går kveld.

– Vi trenger mye lyd fra Anfield mot Arsenal. Er du ikke klar for det, så gi bort billetten din

– Vi trenger mye lyd fra Anfield mot Arsenal. Er du ikke klar for det, så gi bort billetten din

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med laget sitt etter 5-1-seieren mot West Ham – men vil ha enda mer lyd fra tribunen til helgen.