Liverpools «Super League»-rolle kan bli et samtaleemne igjen denne uken

Samtlige Premier League-klubber møtes for første gang etter Evertons poengtrekk.

På fredag forrige uke kom meldingen om at Everton hadde blitt trukket ti poeng i Premier League etter problemer med Financial Fair Play-reglene de siste årene. Liverpools naboer var kjapt ute og meldte at avgjørelsen kan bli anket.

Etter Premier Leagues kunngjøring har Manchester Citys påståtte 115 lovbrudd blitt et naturlig tema igjen i engelske aviser, for de lyseblå og deres rivaler har enda ikke fått vite hva straffen deres blir, om bruddene er reell. 

Det er noe som vil bli tatt opp på denne ukens Premier League-møte, ifølge The Independent. Det vil også Tottenham, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal og Manchester City sine roller i den såkalte «Super League»-satsingen, som ble annonsert i april 2021.

«Diskusjonene om den nye avtalen (New Deal for Football) vil føre til splittelse mellom klubbene. For å utnytte posisjonen sin, er lederne i de andre 14 klubbene (Ikke Super League-klubber) klare til å minne de seks andre om hvor tilgivende de var etter det mislykkede Super League-prosjektet», skriver avisen.

I korte trekk handler «New Deal for Football» om en rekonstruksjon av økonomien i Premier League og EFL, hvor klubber i Championship, League One og League Two får en større del av profitten fra det engelske fotballsystemet.

Klubbene som ikke er en del av den såkalte «topp 6»-gruppen mener det vil gå hardest utover dem som er mer avhengig av fellespotten. De ønsker at de største klubbene må bidra med en større andel.

KENILWORTH ROAD: Forskjellene på økonomi i Premier League er enorm, og Luton Town er et godt eksempel på det.

KENILWORTH ROAD: Forskjellene på økonomi i Premier League er enorm, og Luton Town er et godt eksempel på det.

Foruten «New Deal for Football», skal det også flere saker opp til diskusjon på aksjonærmøtet. En av dem er låneoverganger mellom klubber med samme eier. Den siste tiden har Newcastle hintet til at Ruben Neves, som spiller i saudi-arabiske Al-Hilal, kan ende på lån til Nord-England grunnet Sandro Tonalis utestengelse.

«En av avstemningene som skal holdes på tirsdag er om man skal fremskynde et forbud mot lån mellom tilknyttede klubber før januarvinduet. Det kan forhindre en overgang for Ruben Neves siden begge klubber eies primært av Saudi-Arabias Public Investment Fund. Integritet er et nøkkelord», skriver The Independent.

Den tredje, og kanskje største saken, er Evertons poengtrekk. Sean Dyches menn ble trukket ti poeng på fredag, og befinner seg for øyeblikket på nedrykk i Premier League. Et naturlig spørsmål vil nok være hva som skjer i sakene med Chelsea og Manchester City, to klubber som har langt mer alvorlige anklagelser over seg.

Aksjonærmøtet finner sted på tirsdag, og flere nyheter vil nok dukke opp de neste dagene. En eventuell anke fra Everton vil nok også finne sted denne uken, om klubben bestemmer seg for den løsningen.

Sjansen for seriegull har økt - men City er klare favoritter

Supercomputer:Sjansen for seriegull har økt - men City er klare favoritter

Liverpool regnes som Manchester Citys nærmeste utfordrer, men fremdeles er de lyseblå soleklare favoritter, ifølge Optas supercomputer.

Nyheter 20.nov 14:17
Frykter skader på «farlig» gressmatte

Frykter skader på «farlig» gressmatte

Trent Alexander-Arnold og England skal spille bortekamp på en gressmatte som har blitt kritisert.

Nyheter 20.nov 11:59