Frykter skader på «farlig» gressmatte

Trent Alexander-Arnold og England skal spille bortekamp på en gressmatte som har blitt kritisert.

England skal mandag kveld spille sin siste kamp i EM-kvalifiseringen, og den er helt betydningsløs med tanke på tabellsituasjonen i gruppe E. Engelskmennene er allerede klare for EM i Tyskland som gruppevinner, mens motstander Nord-Makedonia ikke har mulighet til å klatre fra sin fjerdeplass. 

Men kampen må selvfølgelig spilles, og frykten for England sine stjerner er nå at noen skal pådra seg en unødvendig skade inn mot det heftige juleprogrammet som venter i klubbfotballen. Gressmatten på Todor Proeski Arena i Skopje har nemlig blitt kraftig kritisert tidligere, skriver Mirror.

Italia-spiss Ciro Immobile omtalte gressmatten som farlig da de gjestet Nord-Makedonia tidligere i høst, og hjemmelagets Eljif Elmas svarte med å beklage forholdene. England har valgt å trene et annet sted i oppladningen til kampen. 

Grunnen til at gressmatten blir kritisert er at den ble lagt ny for bare seks uker siden, og at den dermed ikke har fått tid til å sette seg ordentlig. Lagene har fått beskjed om å unngå de løseste delene av gressmatten når de skal varme opp før kampen, men det er jo ikke like lett å unngå når kampen er sparket i gang. 

Ciro Immobile kalte gressmatten farlig da Italia gjestet Skopje tidligere i høst.

Ciro Immobile kalte gressmatten farlig da Italia gjestet Skopje tidligere i høst.

Bekymret

Jürgen Klopp og trenerapparatet i Liverpool vil nok følge med i spenning mandag kveld når Trent Alexander-Arnold skal i aksjon for landslaget. Scouseren startet fredagens kamp mot Malta og ble kåret til banens beste, og Mirror er blant flere aviser som tror Liverpool-spilleren kan få en ny kamp fra start i kveld. 

I en landslagspause der mange spillere har trukket seg på grunn av skade er ikke kveldens kamp det man ønsker seg, og landslagssjef Gareth Southgate sier han er bekymret for skader uansett tilstanden på gressmatten. 

– Vi ønsker ikke å ta noen sjanser med noen spillere, sier han. 

Selv om kampen i utgangspunktet er betydningsløs, er det ikke sikkert at hjemmelaget kommer til å behandle den slik. Southgate tror nemlig makedonerne ønsker å slå tilbake etter at de tapte 7-0 i bortekampen mot England på Old Trafford i juni. 

– Vi møter et lag som har mye stolthet og som kjente på det som skjedde i Manchester. Vi må være klare for en veldig god atmosfære på et fullsatt stadion. Vi ønsker å fullføre 2023 på en god måte, sier Southgate.

Nord-Makedonia - England har avspark klokken 20.45 og vises på TV 2 Sport Premium. Trent Alexander-Arnold er eneste Liverpool-spiller som er i aksjon i mandagens kamper. 

Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33
Hjemme herjer Liverpool, men gir borteformen grunn til bekymring?

Hjemme herjer Liverpool, men gir borteformen grunn til bekymring?

To borteseiere er fangsten så langt denne høsten i Premier League. Bør vi være bekymret?

Innsikt 18.nov 21:30