– Det er sentralt i banen du får mest ut av meg

Trent Alexander-Arnold får trolig spille fra start på midtbanen i kveldens kamp mot Malta.

Trent Alexander-Arnold har bare spilt 21 landskamper for England, men det antallet kommer trolig til å øke mye de neste årene, ettersom scouseren nå er i ferd med å spille seg inn i Gareth Southgates lag som midtbanespiller. 

På høyrebacken har Liverpools visekaptein Reece James, Kyle Walker og Kieran Trippier foran seg i køen. På midtbanen er veien inn i laget kortere, og det er også der han har spilt sine beste kamper for de tre løvene. 

The Times skriver at Trent ligger an til å starte kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Malta på Wembley, i en midtbanetrio sammen med Chelseas Conor Gallagher og tidligere klubbkamerat Jordan Henderson. 

Det var mot Malta i juni Trent spilte sin beste landskamp til nå, som han kronet med scoring, før han igjen dominerte mot Nord-Makedonia i den påfølgende kampen. 

At det er på midtbanen han har funnet formen er ikke overraskende på hovedpersonen selv. 

– Det er sentralt i banen du får mest ut av meg. En spiller med mine egenskaper bør helst spille i midten og kontrollere kampen, kontrollere tempoet, skape sjanser og drive fremover i banen med ballen, sier han ifølge The Times.

Tilbake der han begynte

I tenårene var 25-åringen midtbanespiller, og det er en rolle han trives i. 

– Så måtte jeg lære å spille back da jeg kom inn på førstelaget, men nå er jeg igjen i en posisjon der jeg skal lære å spille på midtbanen, og alt det innebærer, sier han.

For Liverpool har han fremdeles hybridrollen mellom back og midtbane, men Jürgen Klopp er langt mindre fremmed for å bruke Trent på midten nå enn han var for bare et par år siden, og kanskje er det der fremtiden ligger. 

Samtidig er ikke Trent helt ferdig med å briljere også bredt i banen. 

– Hvis det er veldig trangt sentralt i banen mot lag som legger seg lavt, kan det hende jeg trekker ut bredt i en mer tradisjonell backrolle. Nå har jeg kanskje aldri spilt som en tradisjonell back, men mer en Trent-versjon av backen, sier han.

Vil innta lederrolle

Etter hvert som Trent nå blir varmere i trøyen med flagget på brystet, håper han å få mer ansvar, slik han har fått som visekaptein for de røde. 

– Jeg er vant til å ha ledere rundt meg, og har lært av hvordan de på hver sin måte utfører oppgaven og motiverer spillergruppen, sier han.

– Jeg er en spiller som liker å ha ansvar. Det får mer ut av meg som spiller, og jeg føler et ansvar for å levere for klubb- og landslag. Jeg har alltid drømt om å være en leder uansett hvor jeg er.

Men først og fremst handler det bare om å spille seg inn i troppen til neste års EM. 

– Hver kamp fra nå og frem mot sesongslutt er en mulighet til å få en plass i startoppstillingen i EM. Jeg har lyst til å starte kampene og hjelpe landet i jakten på et trofé, sier han.

The Times skriver at Southgate trolig vil fortsette med sin forsiktige tilnærming når det gjelder som mest, og at det mest sannsynlig blir Henderson eller Kalvin Phillips som spiller ved siden av Declan Rice og Jude Bellingham i mesterskapet. Men mye kan skje før den tid. 

England - Malta spilles fredag klokken 20.45 og vises på TV 2 Sport Premium. 

Henter inspirasjon fra rivalene i lyseblått

Henter inspirasjon fra rivalene i lyseblått

Trent Alexander-Arnold ser blant annet til to Manchester City-spillere når han lærer mer om midtbanerollen.

Nyheter 13.nov 18:01
– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

Luke Chambers var høyt oppe etter sin første kamp fra start for Liverpool.

Nyheter 27.okt 09:38