Sheffield United må klare seg uten åtte førstelagsspillere mot Liverpool

Det blir ikke et gjensyn med Rhian Brewster denne uken, og spisskollega Oli McBurnie mister kampen etter sitt røde kort.

Sheffield United kansellerte Paul Heckingbottoms pressekonferanse på mandag, etter at et samlet engelsk pressekorps meldte at han kom til å få sparken.

Forrige sesong hadde Scott Parker (Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea), Bruno Lage (Wolverhampton), Steven Gerrard (Aston Villa) og Ralph Hasenhüttl (Southampton) fått sparken fra Premier League-klubber før desember måned. Nå venter vi fortsatt på den første bekreftelsen – men alt tyder på at det blir Heckingbottom, og at det vil skje før møtet med Liverpool.

Chris Wilder, som var Sheffield United-manager frem til 2021 med stor suksess, er ventet å være den som tar over. Om det blir i tide til onsdagens kamp vet vi fortsatt ikke.

Sheffield United har mange ute

Sheffield United har hatt en grusom sesong så langt, og ligger sist i Premier League med én seier på 14 kamper. Sist ble det 5-0-tap mot tabellnabo Burnley…

Selv om det ikke har vært noen presekonferanse med siste nytt etter helgens Burnley-kamp, vet vi hvordan situasjonen var før den kampen i helgen, og at det er mange som er ute mot Liverpool på onsdag.

I kampen mot Burnley ble spissen Oli McBurnie utvist på overtid i førsteomgangen. Det var hans andre gule kort på ni minutter, og han fikk det for en albue på Dara O’Shea. McBurnie er suspendert mot Liverpool.


I oktober 2020 satte «the Blades» ny overgangsrekord og betalte 23,5 millioner pund for Brewster, selv om han kun hadde spilt fire cupkamper for Liverpool. På sine 68 første kamper for Sheffield United siden den overgangen har han scoret fem mål. Liverpool har krav på 15 prosent av overskuddet fra et eventuelt videresalg, men det er tvilsomt at det kommer til å bli veldig aktuelt.

En annen spiss, den tidligere røde Rhian Brewster, er ute med en lårskade. 

Ute er også høyrebacken George Baldock, med det som skal være en hamstringskade. Den tidligere Everton-spilleren Tom Davies er lårskadet, Sheffield United-legenden John Egan har en ankelskade, og en ankelskade holder også Chris Basham ute i lang tid. Rhys Norrington-Davies har vært tilbake i lett trening men vil ikke være tilbake denne måneden.

Daniel Jebbison kan bli klar etter å ha mistet forrige kamp med sykdom.

Sheffield United - Liverpool spilles onsdag kl. 20.30, og vises på TV3+ og Viaplay.

Det er på tide å legge hodet på blokken: Liverpool kommer til å kjempe om tittelen

Det er på tide å legge hodet på blokken: Liverpool kommer til å kjempe om tittelen

Fire måneder ut i sesongen skriver David Lynch i ukens spalte at Liverpool nå må regnes som tittelkandidater.

Kommentar Man. 04.12. 20:34
– Det er en grunn til at jeg gikk for magen. Nå har han fått kutt i knærne!

– Det er en grunn til at jeg gikk for magen. Nå har han fått kutt i knærne!

Trent Alexander-Arnold avslører at Virgil van Dijk fikk seg noen kutt i feiringen av 4-3-målet mot Fulham.