– Alle leverte i kveld

Jürgen Klopp var lettet og glad etter den første ligaseieren i 2023.

Jürgen Klopp sier etter seieren over Everton på Anfield at han føler på både lettelse og glede etter en vanskelig periode. 2-0-seieren var den første trepoengeren til de røde i 2023. 

– En god prestasjon, og det viktigste var at vi spilte kampen slik vi ønsket å spille den, og ikke slik Everton ønsket å spille. Vi kunne ikke la de få til det de gjorde mot Arsenal, sier Klopp i intervjuet med Viaplay. 

– Vi dominerte, var tålmodige, vendte spillet og kontrollerte det vi kunne kontrollere. De er veldig gode på dødballer, men forskjellen fra forrige kamp var at vår motstander ikke scoret på sin første sjanse, sier manageren.

En lagseier

Mandag kveld var smilet tilbake hos Klopp - både før og etter kampen, og han hadde grunn til å smile etter å ha fått servert to flotte scoringer. 

– Begge målene var strålende og vi hadde mange andre gode øyeblikk. Men viktigst av alt var at det var en skikkelig fight. Vi trøkket til i duellene, jagde, presset og vant ballen. Sånn må det være, og vi er fornøyd. 

Klopp får spørsmål om det er noen han ønsker å trekke frem etter seieren, men i derbyet leverte alle. 

– Alle tok del i denne seieren, og det er så viktig. Det var viktig også for de som kom inn. Diogo og Bobby er i en tidlig fase, og det er viktig å få noen minutter. De kjente forskjellen på det å trene og det å spille kamp. 

– Stefan spilte en super kamp, Hendo var en pressende maskin og leverte en skikkelig kaptein-kamp. Fabinho var tilbake i sin posisjon og gjorde det veldig bra. Du kunne se at Matip ikke var full av selvtillit, men han kjempet seg tilbake i kampen, sier Klopp, som legger til at det viktigste nå er å finne stabiliteten inn mot viktige oppgjør mot Newcastle og Real Madrid.