Kampkommentar Liverpool-Everton:Liverpools fronttrio har funnet kjemien til perfekt tid, og leverte foran et heltent Anfield - nå ser vi oppover på tabellen!

Scoringer av Salah og Gakpo sørget for at optimismen er tilbake på Anfield. Her er vår kommentar fra byderbyet mot Everton.

At kampene mellom Liverpool og Everton pleier å leve sitt eget liv fremstår som en klisje, men har vist seg å stemme greit selv når de rødkledde har vært på sitt aller beste de siste sesongene. 

For selv om de to lagene har kjempet i motsatt ende av tabellen, er kampene mellom dem ofte jevne. Allikevel har Liverpool hatt en tendens til å vippe disse kampene i sin favør.

Derfor er det kanskje like greit å møte Everton midt i en fryktelig periode for Klopps mannskap. En seier mot byrivalene på Anfield hadde vært den perfekte vitamininnsprøytningen før siste del av sesongen. 

Med supporterne i ryggen

Liverpools supportere viste sin støtte til både laget og treneren med en flaggkveld på stadion. Det er en herlig kontrast til det man så i Manchester søndag ettermiddag. 

Manchester Citys supportere valgte å bruke et banner på å vise sin støtte til advokaten David Pannick som skal forsvare dem i saken mot Premier League angående deres økonomiske doping. 

Det håper jeg inderlig vi slipper å se på Anfield - noen gang. Da får det heller være med de nye midtbanespillerne og angriperne. 

STØTTET ADVOKAT: Citys supportere støtter heller advokater enn laget.

STØTTET ADVOKAT: Citys supportere støtter heller advokater enn laget.

Everton-supporterne forsøkte å overdøve «You'll never walk alone» med buing, men var sjanseløse. 

Selv på 10. plass og med en forferdelig resultatrekke har ikke The Kop og resten av Anfield mistet kjærligheten til dette laget og disse spillerne. 

Svarte på supporternes kall

Liverpool svarte på supporternes forrykende start med å vise at de ikke har tenkt til å avskrive denne sesongen. 

Publikum våknet for alvor da Cody Gakpo var nære å heade inn ballen etter et strålende Darwin Nunez-innlegg. Da Jordan Henderson presset og ga en etterslenger til Anfields minst populære mann, Jordan Pickford, var hele hjemmepublikumet på føttene. 

Måten The Kop sugde ballen nærmere og nærmere Evertons mål kunne minne om de velkjente Anfield-kveldene i Europa. 

TENNING: Det var full fyr i teltet den første halvtimen.

TENNING: Det var full fyr i teltet den første halvtimen.

Viktig selvtillitsboost for vingene...

Da Liverpool endelig fikk hyll på byllen, var det to menn som virkelig trengte en selvtillitsboost som spilte hovedrollene.

De rødkledde hadde for en gangs skyld hellet med seg da James Tarkowskis hodestøt gikk i stolpen. Nunez løp fra egen 16-meter til Evertons, før han serverte Mo Salah med en perfekt pasning.

Det hadde gått nesten ni timer siden egypterens forrige mål, men Salah kunne ikke gjøre feil da Pickford samtidig feilberegnet på en av sine mange bærturer.

Vi får håpe målet var et tegn på at Salah og Nunez er i ferd med å finne scoringsformen og kjemien med hverandre. Da kan vi ha en målrik og morsom vår i vente. 

Liverpool gikk til hvilen med en fullt fortjent ledelse, tross Evertons skremmeskudd før ledermålet. 

...og den nye spissen ville ikke være noe dårligere

Etter hvilen fortsatte et tilsynelatende selvsikkert og energisk Liverpool hardkjøret, og det tok ikke lang tid før de doblet ledelsen. 

Andy Robertson kriget til seg ballen og hadde plutselig et hav av rom foran seg på banen. Til høyre var rekkekamerat Trent Alexander-Arnold, som ga Gakpo en enkel oppgave med å sette inn sitt første mål i Liverpool-drakten. 

Etter en uinspirerende start ser 23-åringen ut til å begynne å finne seg til rette i Firmino-rollen. Om han samtidig klarer å spe på med målpoeng, kan dette bli spennende. 

DOBLET LEDELSEN: Gakpo satte 2-0-målet - sitt første i Liverpool - like etter hvilen.

DOBLET LEDELSEN: Gakpo satte 2-0-målet - sitt første i Liverpool - like etter hvilen.

Samkjørt fronttrio, med krutt i bakhånd

Det var bemerkelsesverdig hvor mye mer samkjørt fronttrioen med Gakpo, Salah og Nunez fremsto mandag kveld enn tidligere. 

Enten er dette noe som har vært arbeidet med på treningsfeltet, eller så har spillerne enkelt og greit bare behøvd tid til å finne hverandre. 

Uavhengig av grunnen, lignet dette på Liverpools fronttrio slik den har sett ut på sitt beste med en falsk nier som fant rom i midten og vinger som hele tiden var trusler i bakrommet. 

Når man i tillegg har Diogo Jota og Roberto Firmino å kaste inn fra benken, samt Luis Diaz på vei tilbake fra skade, begynner situasjonen å se mye mer lovende ut - bank i bordet. 

Negativitet til optimisme

Noe av det deiligste med fotballen er at det bare trengs en kamp for å snu bunnløs pessimisme til gryende optimisme. 

Fra å nærmest ha gitt opp topp fire etter en begredelig forestilling mot Wolves, kan man nå igjen se oppover på tabellen mot topp fire-plassene. 

Det kan selvfølgelig vise seg å være vel optimistisk, men hva er poenget i å tenke slik? 

Nå er det bare å se frem til en vanskelig bortekamp mot Newcastle United - et lag som bare har blitt slått av Liverpool denne sesongen. 

Dersom dagens forestilling var et tegn på hva vi har i vente, er det bare å glede seg!