Ancelotti nekter å gå med på at det er avgjort. Historien viser at han har sine grunner til det

Carlo Ancelotti sier at åttendedelsfinalen mellom Liverpool og Real Madrid ikke er avgjort etter 5-2, og med hans eget lag sin historie fra i fjor kan man skjønne at han er forsiktig.

– Dette er bare første del av en utslagsrunde. Det gikk vår vei i kveld, men vi må være klare for å kjempe og jobbe hardt i den andre kampen også, sa Real Madrid-manager Carlo Ancelotti etter 5-2-seieren på Anfield ifølge ESPN. 

På spørsmål om han ser på oppgjøret som avgjort, var svaret et klinkende klart nei. 

– Liverpool er et veldig bra lag som gjorde det vanskelig for oss før pause, så jeg vil dessverre si at det ikke er avgjort. På ingen måte, sa den rutinerte manageren.

Ancelotti la til at de brukte erfaringene fra i fjor, da laget hans gjorde utrolige opphentinger mot PSG, Chelsea og Manchester City, da de snudde 0-2 til 5-2 mot Liverpool. 

– Vi tenkte på bortekampen mot City i fjor og håpet på å gjøre noe av det samme, og så gikk det enda bedre, sa Ancelotti.

– Tenker ikke på det

På pressekonferansen etter kampen ble Jürgen Klopp konfrontert med uttalelsene til Ancelotti om at åttendedelsfinalen ikke er avgjort, men tyskeren var ikke helt på bølgelengde med sin kollega. 

– Jeg tror Carlo tenker at det er avgjort, og det gjør jeg også akkurat nå, sa Klopp. 

Returoppgjøret er ikke før om tre uker, og før den tid har begge lag viktige ligakamper som skal spilles. 

– Jo nærmere du kommer kampen, jo større blir vår mulighet. Men du så i kveld hvor gode de er på kontringer, og vi må score tre mål. Så det blir vanskelig, sa Klopp og la til: 

– Det er ikke noe jeg tenker på nå, men vi skal reise dit og forsøke å vinne kampen. Så får vi ta det derfra, sa han.

Historien viser at det er mulig

Liverpool kan ta inspirasjon fra sin egen historie når de skal forsøke et sensasjonelt comeback mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. For fire år siden ble 0-3 snudd til 4-3 mot Barcelona på Anfield i returoppgjøret, og alle husker fremdeles Istanbul - trolig også Ancelotti, selv om han sikkert har forsøkt å fortrenge det. Barcelona har for øvrig også vist at det går an å snu en firemålsledelse da de slo PSG 6-1 etter å ha tapt 4-0 i det første oppgjøret i 2017. 

Real Madrid holdt på å ryke på en liknende smell så sent som i fjor, da Chelsea kom på besøk i kvartfinalen. Spanjolene hadde med seg en 3-1-ledelse fra det første oppgjøret, men holdt på å rote det bort. Chelsea ledet bortekampen 3-0 frem til det gjenstod drøye ti minutter, da Real kom tilbake og til slutt sikret avansementet. 

Etter at bortemålsregelen forsvant er ikke 2-5 fra hjemmekampen like ille som det var før i tiden. Nå vil Liverpool sikre seg ekstraomganger med en tremålsseier uansett om det er 0-3, 1-4 og så videre.

Noen kjente comeback i Champions League

2018/19: Barcelona - Liverpool 3-0, Liverpool Barcelona 4-0

2018/19: Ajax- Real Madrid 1-2, Real Madrid - Ajax 1-4

2003/04: AC Milan - Deportivo 4-1, Deportivo - AC Milan 4-0

2017/18: Barcelona - Roma 4-1, Roma - Barcelona 3-0

2016/17: PSG - Barcelona 4-0, Barcelona - PSG 6-1

2021/22: Man. City - Real Madrid 4-3, Real Madrid - Man. City 3-1

Oppgjøret Ancelotti nevnte fra i fjor, mot City, så helt fortapt ut for Real Madrid. Pep Guardiolas lag ledet 5-3 sammenlagt da returoppgjøret på Santiago Bernabeu gikk inn i det 90. minutt. Tre scoringer helt på tampen sørget for at det var spanjolene som tok seg til finalen.

Real Madrids hjemmetap

De fleste av Real Madrids store tap gjennom historien har kommet på bortebane. Som for eksempel da de kom til Anfield våren 2009 og fikk juling av Rafa Benitez sitt lag, anført av Steven Gerrard. Det endte til slutt med 4-0 for de røde. 

På Santiago Bernabeu er kanskje den største smellen i nyere tid 2-6-tapet mot Barcelona i 2009, en ydmykende aften for «Los Blancos». 

Men kanskje er det kampen mot Ajax fra 2019 vi Liverpool-supportere skal ta som den største inspirasjonen etter den forferdelige kampen tirsdag kveld. Ajax hadde riktignok ikke et like stort forsprang å hente inn da de lå under 2-1 etter hjemmekampen, men de dro likevel til Santiago Bernabeu og vant 4-1 på veien til semifinalen. 

Er det noe Jürgen Klopp har lært oss, så er det vel at vi aldri skal gi opp...