Avslører nye detaljer om FSG sine planer

Sir Martin Broughton avslører hva han har blitt fortalt av FSG i forbindelse med et mulig salg av Liverpool.

I november ble det kjent at Fenway Sports Group åpner for å selge hele eller deler av Liverpool FC etter å ha hatt eieransvaret i tolv år. Etter noen måneder med spekulasjoner har det skjedd fint lite konkret, og det har ikke blitt meldt om noen seriøse bud på klubben så langt. 

Mens det har blitt varslet bud på Manchester United fra Qatar denne uken, virker det ikke å være noe på gang i Liverpool, og det er ikke sikkert det kommer til å skje heller. Det sier Sir Martin Broughton, som kjenner FSG godt etter å ha vært sentral i jobben med å få amerikanerne inn i klubben i oktober 2010. 

Broughton har avskrevet seg selv som en potensiell kjøper av Liverpool FC, og skal vi tolke sitatene han gir Liverpool Echo, er det ikke nødvendigvis grunn til å tro at det blir noen nye eiere i det hele tatt. 

Saumfarer terrenget

– Jeg ble overrasket, men ikke sjokkert da jeg så at de åpner for å selge. De har vist med Boston Red Sox at de tenker langsiktig og at de ikke kommer inn i bare noen få år. Nå har de vært der i snart 13 år, og da de så Chelsea-avtalen tror jeg de skjønte at prisene var høyere enn de hadde sett for seg, sier Broughton. 

FSG kjøpte klubben for 300 millioner pund, og nå kan den være verdt minst det tidobbelte. Broughton sier at han snakket med FSG-styreleder Tom Werner, som sa at det som kom ut i november simpelthen var at amerikanerne vil se hva som rører seg i markedet. 

– Jeg spurte ham om de er ute etter å selge eller om de vil ha ytterligere investeringer. Han svarte at det ikke er noe konkret mål med dette, og at de bare saumfarer terrenget, og at de ville være dumme dersom de ikke tar veldig høye bud til vurdering, sier Broughton.

Werner skal også ha sagt at de er åpne for å få inn nye investorer, men at de ikke blir overrasket dersom alt fortsetter som før. 

– Det handler ikke om et forsøk på å komme seg ut, de bare ser hva som er der ute, sier Broughton.

Opptatt av omdømmet

Broughton sier at FSG er veldig opptatt av å bli husket som gode eiere i Liverpool FC, og at de derfor vil tenke svært nøye gjennom alle aspekter ved et mulig salg av klubben.

– De er opptatt av hvilken arv de etterlater seg, og jeg tror ikke de er folk som bare selger til hvem som helst og bare drar. De har et stort hjerte for Liverpool, sier han.

– Ja, det gir nok mening å forlate klubben på et tidspunkt, enten det er nå eller om ti år. Men det er viktig for dem at de nye eierne er de rette for klubben. 

– Jeg tror de ser etter noen som tenker langsiktig, ikke noen som bare vil svi av store penger, sier Broughton.