– Det er ikke lett for ham når han kommer til et lag som ikke fungerer

Ronald Koeman er Cody Gakpos nye landslagssjef. Han mener spilleren trenger tid.

For et par uker siden ble Ronald Koeman ny landslagssjef for Nederland. At han kom til å bli det har vært klart siden april, men han overtok jobben etter at Louis van Gaal ga seg som landslagssjef for tredje gang, og 23. januar ble han introdusert, og tar landslagsjobben for andre gang.

Det var Koeman som i sin tid gjorde Virgil van Dijk til landslagskaptein – og det var han som hentet ham til Southampton og Premier League.

Cody Gakpo gjorde sakene sine veldig bra under den forrige landslagssjefen, og ble nederlendernes toppscorer i VM med tre scoringer. I januar ble han Liverpool-spiller – uten at det har tatt helt av så langt i 23-åringens karriere.

– Han har endt opp med å gå til et lag som ikke gjør det så bra, og da blir det vanskeligere for ham som ny signering, sier Koeman til Andy van der Meyde sitt YouTube-program «Bij Andy in de auto!», der han kjører rundt med fotballpersonligheter. Det var Daily Mail som omtalte det først.

Et høyere nivå

Selv om Gakpo muligens var den beste spilleren i den nederlandske serien, viser Koeman til at han fortsatt er ung.

– Du blir testet med en gang, og dersom du ikke scorer, blir viktig for laget eller vinner kamper, så er det veldig vanskelig, og spesielt for en ung spiller. Dersom det var snakk om en 28-åring med erfaring, så ville det vært annerledes, sier han.

TILBAKE: Ronald Koeman var Nederlands landslagssjef fra 2018 til 2020. Nå er han tilbake i jobben igjen.

TILBAKE: Ronald Koeman var Nederlands landslagssjef fra 2018 til 2020. Nå er han tilbake i jobben igjen.


– Nivået i England er høyere enn i Nederland, men de er også unge spillere. Det er som med Ryan Gravenberch som gikk til Bayern München og ikke spiller. Da blir det tøft.

Siden forrige kamp har Gakpo endelig flyttet ut av hotellet, og inn i et nytt hus, rapporterer Liverpool Echo. Forhåpentligvis vil roen utenfor banen gjøre at det også løsner på banen.

23-åringen har spilt seks kamper for de røde – og det har vært tre kamper mot Wolverhampton, to kamper mot Brighton og én kamp mot Chelsea. Kanskje løsner det på mandag når han endelig får en ny motstander i Everton.