Konkurs i reiseselskap:Reisegarantifondet: - Arrangøren har ikke stilt garanti etter våre vedtak

Sent tirsdag kveld ble det kjent at Norwegian Sports Travel er konkurs. I dag kom meldingen om at selskapet muligens ikke har stilt nødvendig garanti ovenfor Reisegarantifondet.

Når en reisearrangør går konkurs er den reisende normalt dekket av Reisegarantifondet når de har medlemskap der.

Norwegian Sports Travel AS står på listen over medlemmer i Reisegarantifondet og normalt er da alt i orden for den reisende hvis konkurs inntreffer.

Men i tillegg til medlemskap er det også et vilkår at arrangøren har stilt reisegaranti etter gjeldende regler. Normalt er dette en bankgaranti i forhold til selskapets beregnede årsomsetning.

Onsdag morgen gikk Reisegarantifondet ut med følgende melding vedrørende konkursen: «I dette tilfellet har arrangøren ikke stilt garanti etter våre vedtak, og fondet må komme tilbake til hvordan dette håndteres».

Hva skjer med pengene til de reisende?

Vi har snakket med folk i bransjen i dag som sier de aldri tidligere har opplevd en slik melding fra Reisegarantifondet og er usikre på hva dette vil bety i praksis for de reisende.

Som en aktør sier vil nok mange likevel få pengene tilbake via sitt kredittkortselskap, hvis det verste skulle skje, hvis Reisegarantifondet likevel ikke refundere pengene til supporterne.

Supporterklubben vet imidlertid at mange også har betalt med vanlig bankoverføring.

For de som har betalt reisen med kredittkort, vennligst sjekk mer info her. Kontakt gjerne også ditt kredittkortselskap.
Les mer om kortreklamasjon hos Forbrukerrådet.

Norwegian Sports Travel er konkurs

Norwegian Sports Travel er konkurs

Et av de største reiseselskapene på fotballturer til Liverpool har meldt oppbud. Hva som skjer med de reisende, er usikkert.

Reise 07.feb 2023 23:44

Dette skriver reisegarantifondet

8. februar 2023 er det opplyst at det åpnes konkurs hos Norwegian Sports Travel AS (org.nr. 917 795 800).

Som et rettslig utgangspunkt legger loven opp til dekning av forskuddsbetalinger av pakkereiser, samt eventuell hjemreise ved behov, når pakkereisearrangøren er insolvent (les: Går konkurs). Vilkåret er at arrangøren har stilt reisegaranti og har gyldig medlemskap i Reisegarantifondet.

I dette tilfellet har arrangøren ikke stilt garanti etter våre vedtak, og fondet må komme tilbake til hvordan dette håndteres. I alle tilfeller bes den reisende om å sende inn krav dersom du har kjøpt en pakkereise som ikke ble noe av.

Pakkereiseloven og den alminnelige reisegarantiordningen legger imidlertid ikke opp til dekning av forskuddsbetalinger for pakkereiser som har blitt kansellert, innstilt eller avbestilt før konkursåpning. Dette bygger på at kravet ikke oppstod som følge av insolvens, men som følge av andre årsaker, eksempelvis pandemi. Når det gjelder kansellerte/innstilte/avbestilte reiser må det derfor foretas en konkret individuell vurdering om dekning. Det samme gjelder for gavekort, vouchers og tilgodelapper. Reisende har i nevnte tilfeller ikke automatisk krav på refusjon fra garantiordningen.

Krav må meldes inn tre måneder fra konkursåpning.

Les mer om hvordan du kan søke refusjon om du er rammet på Reisegarantifondets sider her.

Supporterklubben gjør oppmerksom på at vi har et samarbeid med Ving på fotballturer til Liverpool. Ving er en konkurrent til Norwegian Sports Travel. Siden dette rammer flere av våre medlemmer skriver vi likevel om denne saken.