«Det må vi aldri glemme, selv når vi er på vårt laveste punkt»

Jürgen Klopp trekker frem samhold, historie og supporterne i dagens kampprogram.

«Hvis noen ber meg trekke frem et referansepunkt som viser hvor spesielt Anfield er, vil det som skjedde her forrige mandag være høyt på listen. Ikke fordi det var det mest avgjørende resultatet, eller et utfall som tar oss nærmere suksess eller den beste atmosfæren vi har hatt - men det viste alt det denne klubben dreier seg om. Vi trenger det samme i kveld», skriver Jürgen Klopp i dagens kampprogram. Her kan du lese originalversjonen.

«Mot slutten av Merseyside-derbyet kunne det ha vært vanskelig å glemme vår inngang til kampen. For å få et positivt resultat trengte vi å holde sammen, både på og utenfor banen». 

«Det var akkurat det som skjedde. Ingen negativitet på grunn av tidligere resultater, bare den beste versjonen av oss selv. Jeg har sagt før at måten vi kommer oss ut av en vanskelig periode avhenger av hvordan vi takler perioden, og dette var det beste eksempelet på hvordan vi sammen kan komme oss gjennom det». 

En tøff motstander

«Real Madrid vil ikke ha noen interesse av å hjelpe oss på veien. De har sine egne mål for sesongen, og med tanke på historien vil utvilsomt et av målene være å gjøre alt de kan for å vinne Champions League».

«Som for oss er dette en turnering som betyr utrolig mye for dem, og jeg er veldig klar over at Carlo Ancelotti, hans støtteapparat, spillere og alle involvert i Real vil komme til Liverpool med en forventning om at deres egen reise i Europa skal fortsette». 

«Det er noe jeg sier av fullstendig respekt, hvis noen var i tvil. Deler av Reals storhet kommer av troen de har på seg selv. Det er i deres DNA, og er en av grunnene til at de har vunnet 14 europacuper».

«Heller enn å bli hemmet av historien, drar de kraft fra den. Så jeg ønsker Carlo og hans team velkommen som rivaler til denne kampen, men også med den høyeste respekt for hva de har oppnådd og det de fortsetter å oppnå».

«Det som er positivt er at selv om vi neppe kunne ha fått en vanskeligere motstander, så er jeg sikker på at vi heller ikke var på toppen av listen av lagene alle ønsket å møte da trekningen til åttendedelsfinalen ble gjort». 

«Igjen er det historie - både nyere og litt lengre tilbake - som hjelper oss. Navnet Liverpool betyr noe i Europa, og standarden som har blitt satt gjennom årene er noe vi må leve opp til». 

Må aldri glemme

«Jeg skulle selvfølgelig ønske at vi hadde noen flere trofeer enn det vi har klart å hente, men reisene vi har vært på sammen er like viktige som ethvert trofé vi har vunnet».

«Erfaringene som har ført oss sammen, de vanskelige periodene vi har vært gjennom, de spesielle øyeblikkene vi har delt og alt som handler om et lag og en klubb som drar i samme retning har gjort oss til den vi er. Det må vi aldri glemme, selv når vi er på vårt laveste punkt».

«Real gir oss et annet referansepunkt for hvem vi er. I 2018 tapte vi finalen mot dem i Kyiv, og ingen trenger å fortelle hvor skuffende det var. Men vi tok den erfaringen og ga alt vi hadde, og et år senere var det vi som feiret».

«På mange måter var 2018-finalen det som førte til 2019-finalen, og lærdommen vi kan ta fra det er at vi alltid må forsøke å bruke nederlag så bra som mulig».

«Paris-finalen i fjor vil bli husket av våre supportere for langt verre ting enn det som skjer ute på banen, men resultatet i kampen ble heller ikke som vi ønsket. Men hvis jeg skal finne et lite lyspunkt med hele den erfaringen er det at historien tar ikke slutt der. Det er alltid en ny sesong, en ny kamp, en ny mulighet. Vårt ansvar er å bruke mulighetene så bra vi kan, vel vitende om at Anfield vil være med oss denne gangen».

«Forhåpentligvis blir dette en begivenhet vi kan huske av de rette grunnene. Alt vi får med oss må vi jobbe hardt for, for sånn er det i denne turneringen. Det vet vi godt. Vår jobb er å bruke dette og alt vi har av kunnskap til å gi oss selv den beste muligheten. Det første vi må gjøre er å holde sammen, akkurat som vi gjorde forrige mandag», skriver Klopp.