– Det var tøffe seks uker, men jeg er tilbake

Virgil van Dijk var tilbake i startoppstillingen da Liverpool endelig holdt nullen på bortebane.

2. januar måtte Virgil van Dijk byttes ut til pause da Liverpool tapte 3-1 borte mot Brentford. Han mistet de påfølgende seks kampene, før han satt på benken mot Everton på mandag. På St. James’ Park mot Newcastle var han endelig tilbake igjen, og startet kampen.

– Det føles veldig bra. Det å være frisk er det viktigste i verden. Det var tøffe seks uker, men jeg er tilbake, sa nederlenderen til Liverpoolfc.com etter kampen

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å restituere meg og være klar for kampen i Champions League, som er enormt viktig for oss. Det har vært mye hardt arbeid, men jeg er glad for å være tilbake og kunne bidra i en veldig stor seier. Nå må vi sørge for at resten av sesongen kan bli så god som mulig, og gjøre det sammen, sier han videre.

– Denne gang føles det annerledes

I det som stort sett har vært en mørk og vanskelig sesong, har de røde hatt noen gode enkeltresultater her og der, som da Manchester City ble slått på Anfield. Midtstopperen fikk spørsmål om dette nå er noe som kan bygges videre på.

– La oss håpe det kan bli et viktig resultat. Vi har hatt resultater tidligere i sesongen der vi har følt at tiden har kommet for å bygge videre på det, men denne gangen føles det litt annerledes synes jeg. Etter den store seieren mot Everton var det viktig at vi holdt det gående og fant en måte å vinne på. Vi hadde intensiteten, og spesielt i starten av kampen, sier han.

TRAVELT: Newcastle spilte lenge med 10 mann, men skapte likevel en god del sjanser.

TRAVELT: Newcastle spilte lenge med 10 mann, men skapte likevel en god del sjanser.


– Det røde kortet endret kampen litt for dem, men også for oss. Vi kunne gjort det bedre, men det er en grunn til at vi er det eneste laget som har vunnet her denne sesongen. Jeg er veldig stolt over guttene.

Real Madrid neste

Tirsdag kommer Real Madrid på Anfield. Et lag som har stått i veien for Liverpool i to Champions League-finaler de siste fem årene. At Liverpool er det eneste laget som har slått Newcastle denne sesongen, og har gjort det to ganger, gir forhåpentligvis guttene mye selvtillit inn mot tirsdagens åttendedelsfinale.

– Nå må vi restituere oss raskt og fokusere på Real Madrid. Vi har hatt en vanskelig sesong, men det å komme hit og vinne gjør meg skikkelig stolt. Vi tar det med oss, går videre, og steg for steg går det fremover, sier van Dijk.

– Hele sesongen har vist at vi kan slå hvilket som helst lag. Vi må finne den evnen til å prestere jevnt, slik vi har gjort de siste fem årene, der vi har vist hvor gode vi er og standarden vi har satt som lag, gruppe og klubb. Den eneste måten du kan gjøre det på er på banen. Her og mot Everton viste vi det. Dette er et bra steg videre, og nå ser vi frem mot det neste.

Liverpool - Real Madrid spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.