Ett år er gått, men Kaide er fortsatt ikke i nærheten av å spille fotball igjen

Stortalentet Kaide Gordon sliter fortsatt med bekkenproblemer.

Vi må tilbake til et 3-0-tap for Leeds United i Premier League 2 den 7. februar i fjor for å finne sist Kaide Gordon spilte en fotballkamp. Det siste året har karrieren til stortalentet stått på stedet hvil.

18-åringen fikk problemer med bekkenet på grunn av sin hurtige fysiske vekst, og har siden fulgt et spesialtilpasset treningsprogram, som har som mål å få den tidligere Derby-spilleren tilbake på fotballbanen. Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool FC er fornøyde med fremgangen til Gordon, selv om han fortsatt ikke trener med ball igjen sammen med sine lagkamerater. Lokalavisen slår samtidig fast at Liverpools medisinske team er svært forsiktige, for å ikke overbelaste tenåringen. 

Gordon har ikke vært avbildet på et eneste treningsbilde siden det ble knipset bilde av at han løp utendørs sammen med fitnesstrener Dave Rydings ved AXA Training Centre i Kirkby den 19. desember. U21-manager Barry Lewtas ønsker fortsatt ikke å komme med noen dato for et mulig comeback for stortalentet. 

– Det er vanskelig for ham. Han jobber fortsatt med å bygge seg opp igjen. Vi får se hvordan det går. Vi følger med ham hver dag. Noen ganger må vi bygge spillere sent opp igjen under rehabiliteringen, og så snart du har fått gjort det, kan vi sette opp farten, forklarer Lewtas til Echo.

– Vi ønsker ikke å legge noe press på ham. I lange rehabiliteringsprosesser kan det være tilbakeslag. Tom Hill og Layton Stewart fikk for eksempel begge tilbakeslag da de var skadet. Vi må være veldig forsiktige med Kaide. Vi ønsker ikke å gi ham noen falske forhåpninger eller noe slikt. For øyeblikket er vi fornøyd med hvor vi står med ham, og han er fornøyd med den fremgangen han har. Det vil bli flott å få ham tilbake, og forhåpentligvis skjer det om ikke så alt for lenge.

Er ikke blitt glemt av Klopp

Liverpool-ledelsen har sørget for å holde Gordon involvert med førstelagstroppen. Tenåringen var med til Østerrike under treningsleiren der før sesongen startet, og han var også med til Dubai under treningsleiren der i desember.  

Liverpool hentet Gordon fra Derby County i februar 2021, i en avtale hvor overgangssummen kan stige til tre millioner pund. Han fikk sin Liverpool-debut i en ligacupkamp mot Norwich i september 2021, da han bare var 16 år gammel. Han ble den nest yngste målscoreren i klubbens historie da han nettet i FA-cupdebuten mot Shrewsbury Town i januar 2022, og han fikk sin Premier League-debut mot Brentford uken etterpå. Han ble også den yngste Liverpool-spilleren til å starte i en semifinale av betydning, da han startet den andre semifinalen i ligacupen mot Arsenal i fjor.