– Jeg kan se for meg at han er misfornøyd med situasjonen

Det er ikke skader som har gjort at Fabio Carvalho knapt har spilt de siste månedene.

Sist Liverpool og Newcastle møttes, dukket Fabio Carvalho opp sju minutter på overtid og scoret vinnermålet. Det er Newcastles eneste tap i Premier League denne sesongen.

20-åringen står med tre mål på 18 kamper for de røde etter overgangen fra Fulham i fjor sommer, men kun åtte av kampene har kommet fra start, og han har blitt byttet ut i sju av dem. Totalt har det blitt 629 minutter på banen for førstelaget denne sesongen, ca sju fulle kamper om vi regner om til 90-minuttere.

Siden VM-pausen har han kun fått spilletid i FA-cupen og ligacupen, og ellers har det blitt fem Premier League-kamper på benken og to utenfor troppen. Mot Everton på mandag var han ikke i troppen.

– Fabio er en veldig ung spiller, og absolutt et stort talent. Han har spilt bra for oss i noen kamper, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Nå er situasjonen slik at han må komme med i kamptroppen, og han gjorde det ikke til forrige kamp. Slik er det, og det er sannheten, sier Klopp videre.

– Har trengt andre ferdigheter

I samme periode som Carvalho har fått lite spilletid har Liverpool slitt med formen. Klopp forklarer manglende tillit på banen med at han har vært nødt til å velge spillere med andre ferdigheter enn de Carvalho besitter.

– Han har ikke spilt så mye, fordi vi etter min mening trenger andre ferdigheter fra start i kampene eller når vi har gjort endringer underveis. Det er stort sett alt, han har ikke gjort noe galt, sier han videre.

Manageren kan forstå det dersom unggutten er misfornøyd med situasjonen.

– Han har forbedret seg mye, og utviklet seg mye. Han er en god gutt i midten av gruppen og troppen. Så alt det er greit, men han vil åpenbart ikke være fornøyd med det. For øyeblikket kan du ikke se det på banen eller når du møter ham. Det er ikke åpenbart, men jeg kan se for meg at det er slik, sier han.

– Han er en fotballspiller, så han vil ønske å spille, og han har ikke spilt ofte nok. Det hjelper ikke så mye, men det er noe du må gå gjennom i løpet av en lang karriere. For meg ser det ut som at han håndterer det så bra som det er mulig å håndtere det.

Newcastle - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.