– Klopp ville forsvare Kornmayer

Det kom mange reaksjoner etter Jürgen Klopps siste pressekonferanse.

Etter at Liverpool hadde tapt 3-0 på Molineux på lørdag, nektet Jürgen Klopp å svare på et spørsmål fra journalisten James Pearce. The Athletic-reporteren, som kanskje er den mest kjente av journalistene som følger Liverpool FC, stilte Klopp et spørsmål om det finnes en forklaring på at laget nok en gang havner under tidlig i en kamp. Responsen til Klopp var følgende:

– Det er veldig vanskelig å snakke med deg, hvis jeg skal være hundre prosent ærlig. Jeg vil foretrekke å slippe det. Du vet hvorfor, med alt du har skrevet, sa Klopp til Pearce.

Han ba deretter noen andre stille det samme spørsmålet. Da dette ble gjort svarte han grundig og detaljert på det Pearce lurte på.

I etterkant viste det seg at det var en misforståelse, og at Klopp forvekslet James Pearce med noen andre. Det skal ha vært en artikkel fra Melissa Reddy for Sky Sports som hadde irritert på seg manageren. Reddy hevdet at det var uro i flere avdelinger i klubben, og spesielt i det medisinske apparatet. Les en egen artikkel om saken her.

«Enkelte mener at Klopp-ansettelsen Andreas Kornmayer, som er «head of fitness and conditioning» og blant annet arbeider med spillere som er ute med skade, er vanskelig å jobbe med og har fått for mye innflytelse», antyder Reddy i saken.

– Ville forsvare Kornmayer

Henry Winter i The Times har også nevnt episoden i en kommentar han har skrevet om Klopp og situasjonen denne uken.

Der skriver han at det var kommentarene om støtteapparatet hans som gjorde at tyskeren valgte å oppføre seg slik på pressekonferansen, for å vise at han ikke fant seg i det. Han ville vise at han støttet de han jobber tettest med, ifølge the respekterte The Times-journalisten.

«Han var misfornøyd med noe av kritikken som var blitt rettet mot sjefen for spillernes fysiske form, Andreas Kornmayer, og ønsket å ta det opp fordi han bryr seg. Klopp ville stille opp for en betrodd medarbeider, men måten han gjorde det på da han tok det med feil journalist, så dårlig ut», skriver Winter. 

Kornmayer kom til Liverpool i 2016, etter 15 år i Bayern München.

BLE IGNORERT: Jürgen Klopp i et tidligere intervju med James Pearce, som ble ignorert på pressekonferansen på lørdag.

BLE IGNORERT: Jürgen Klopp i et tidligere intervju med James Pearce, som ble ignorert på pressekonferansen på lørdag.

Barna til Pearce fikk meldinger

I denne ukens episode av The Athletic-podcasten «Walk On», fikk Pearce spørsmål om situasjonen fra presserommet på Molineux. 

– Jeg trodde naturlig nok at han hadde blitt fornærmet for noe jeg hadde skrevet, men jeg har i ettertid blitt fortalt at det ikke var noe jeg skrev, men noe han hadde lest et annet sted, sier Pearce.

– Jeg har definitivt hatt bedre helger. Det er aldri hyggelig når barna dine sier at de får meldinger fra andre barn på skolen med spørsmål om faren deres kommer til å få sparken, sier han videre.

– Jeg skal faktisk på ferie nå på onsdag, så jeg kommer ikke til å være på den neste pressekonferansen og på Merseyside-derbyet mot Everton, så på sosiale media vil de anta at jeg har blitt utestengt. Jeg kan forsikre folk om at det er en ferie til statene som jeg har bestilt for lenge siden, så jeg kommer til å miste de neste podcastene og den ene kampen.