Listen over stygge tap begynner å bli lang

Liverpool tapte med tre mål for tredje gang denne sesongen, og helt uvanlig har det ikke vært under Jürgen Klopp.

For andre gang på bare noen uker måtte Liverpool se seg slått 3-0 på bortebane i Premier League. Denne gangen var det Wolves som var seierherre. Forrige gang var det Brighton, i en kamp Jürgen Klopp omtalte som den verste han hadde sett av et lag han ledet. 

Like sterke ord benyttet han ikke for å beskrive den fæle prestasjonen lørdag ettermiddag, selv om han beskrev åpningsminuttene av kampen som fullstendig fryktelige. 

Det er noe han har blitt nødt til å gjøre en del ganger i løpet av tiden som Liverpool-manager. Tapet på Molineux var det tredje tremålstapet denne sesongen, og listen over tap med tre mål eller mer begynner å bli ganske lang. 

Stygge tap mot Villa, Watford og City

Det er nå over sju år siden det første tremålstapet kom under Klopp, borte mot Watford på Vicarage Road - i en prestasjon som kanskje minnet litt om den vi så på lørdag. Da ble hans mannskap slått 3-0. Et større sjokk var det da Liverpool tapte med samme sifre på samme bane vinteren 2020, etter å ha vunnet 18 kamper på rad. Heldigvis hadde det lite å si for seriegullet som skulle komme noen måneder senere. 

Manchester City er et annet lag som har påført Klopps lag noen stygge tap. Vinteren 2021 vant de lyseblå 4-1 på et folketomt Anfield mot et skadeskutt Liverpool. Året før hadde allerede gullklare Liverpool blitt slått 4-0 på et tomt Etihad, mens det september 2017 endte med 5-0-tap på bortebane etter at Sadio Mané hadde blitt utvist. 

Tap med tre mål eller mer under Klopp: 

Watford - LFC 3-0 (PL, desember 2015)
Watford - LFC 3-0 (PL, februar 2020)
Barcelona - LFC 3-0 (CL, mai 2019)
Brighton - LFC 3-0 (PL, januar 2023)
Wolves - LFC 3-0 (PL, februar 2023)
Tottenham - LFC 4-1 (PL, oktober 2017)
LFC - Man City 1-4 (PL, februar 2021)
Napoli - LFC 4-1 (CL, september 2022)
Man City - LFC 4-0 (PL, juli 2020)
Man City - LFC 5-0 (PL, september 2017)
Aston Villa - LFC 5-0 (ligacup, desember 2019)
Aston Villa - LFC 7-2 (PL, oktober 2020)

Det aller mest sjokkerende tapet var nok på Villa Park i oktober 2020, da alt som kunne gå galt gikk galt for Klopps lag. Hjemmelaget ga seg ikke før de hadde satt sju baller bak Adrian, og kampen endte 7-2. Vi kan jo også nevne 5-0-tapet mot Villa i ligacupen sesongen i forveien, men da stilte Liverpool uten en eneste seniorspiller på grunn av at klubb-VM gikk samtidig. 

Tremålstapene denne sesongen har altså kommet mot Wolves og Brighton i Premier League, mens det endte med et 4-1-tap borte mot Napoli i gruppespillet i Champions League. 4-1 ble det også borte mot Tottenham høsten 2017, mens det siste tremålstapet på listen var mot Barcelona i Champions League-semifinalen. Vi husker jo godt hvordan den endte til slutt!