Playmakeren kan være tilbake til returkampen

Utgangspunktet er svært vanskelig, men Liverpool kan i alle fall ha en av sine viktigste spillere tilbake når de skal forsøke å komme tilbake etter 2-5 mot Real Madrid på Anfield.

Tre spillere var sårt savnet for Liverpool da Real Madrid ble for sterke i åttedelsfinalen på Anfiled tidligere denne uken, nemlig Ibrahima Konate, Luis Diaz og Thiago Alcantara. Konate har ikke spilt for Liverpool siden 29. januar, mens Diaz ikke har spilt kamp helt siden 9. oktober. Tredjemann på denne listen, Thiago, har stått over de tre siste kampene med en hofteksade. 

I dag melder Sam Wallace i Telegraph at Thiago kan være tilbake i tide til å spille returkampen i Madrid onsdag 15. mars. Spanjolen kjemper seg for tiden tilbake fra et hofteproblem han har slitt med siden kampen borte mot Wolverhampton for snart tre uker siden. 

Når det gjelder Konate, så har han bare spilt ti kamper hele sesongen for klubben. Da han fikk sin hamstringskade i bortekampen mot Brighton den 29. januar ble det stipulert at han ville være tilbake innen 2-3 uker. Dette viste seg å være vel optimistisk, men også den franske midtstopperen er nå høyaktuell til returkampen etter at han var tilbake på treningsfeltet igjen i dag.

Et ørlite håp

Dersom Liverpool skulle få både Konate og Thiago kampklare til returkampen på Santiago Bernabeu kan det gi et ørlite håp om et usannsynlig comeback. Real Madrid-manager Carlo Ancelotti mener i alle fall at åttedelsfinalen på ingen måte er avgjort selv om hans lag vant 5-2 på Anifeld.

– Dette var bare første del av en utslagsrunde. Det gikk vår vei, men vi må være klare for å kjempe og jobbe hardt i den andre kampen også, sa Ancelotti etter seieren på Anfield. 

På spørsmål om han ser på oppgjøret som avgjort, var svaret et klinkende klart nei. 

– Liverpool er et veldig bra lag som gjorde det vanskelig for oss før pause, så jeg vil dessverre si at det ikke er avgjort. På ingen måte, sa den rutinerte manageren.