Sheffield United klarer ikke betale ned Brewster-overgangen

Minst én innbetaling mangler fra den tidligere Premier League-klubben, som fremdeles skylder Liverpool penger.

Samtidig som Sheffield United styrer mot opprykk til Premier League og angivelig er i ferd med å bli kjøpt opp av en ny eier, sliter klubben kraftig økonomisk - så kraftig at de ble ilagt en transfer-embargo av English Football League i januar, noe som gjorde at de ikke fikk lov til å kjøpe spillere. 

Det går ut over Liverpool. Ifølge The Times har nemlig minst ett avdrag på nedbetalingen av Rhian Brewster uteblitt som følge av den økonomiske situasjonen. Brewster ble solgt til Bramall Lane for en totalpakke på 23,5 millioner pund høsten 2020. 

Hvor mye det er Sheffield United fremdeles skylder Liverpool er ikke kjent, men på Anfield håper man nok at oppkjøpet som skal være i ferd med å skje faktisk blir gjennomført. En milliardær fra Afrika skal være nære å kjøpe klubben, som i dag har eiere fra Saudi-Arabia, for 90 millioner pund, skriver The Times.

Det faktum at klubben holdt på Sander Berge i januarvinduet til tross for at det tikket inn bud på 20 millioner pund fra Premier League-klubber kan være et tegn på at noe er i emning. 

Ingen suksess

Championship-klubben vil neppe føle at de har fått avkastning for sitt rekordkjøp. Brewster gikk gjennom hele sin første sesong uten å score et eneste mål. Det hadde han aldri gjort for Liverpool heller før overgangen var et faktum. Han fikk bare fire seniorkamper for de røde. 

Totalt har det bare blitt fem mål på 63 kamper i alle turneringer for Sheffield United, skriver Liverpool Echo

For øyeblikket er 22-åringen ute med en hamstringskade, og det har han vært helt siden oktober. Han håper nok å vise seg frem fra en bedre side i Premier League neste år. United ligger for øyeblikket på andreplass, noe som vil gi direkte opprykk. De har hele tolv poeng ned til tredjeplass i Championship.

Brewster ble i fjor tiltalt av politiet for angivelig å ha havnet i slåsskamp med en Nottingham Forest-supporter i opprykksplayoffen, men den tidligere Liverpool-spilleren ble frikjent i etterkant.