Elleve tidligere røde fikk nye klubber i januar

Både tidligere unggutter og veteraner på flyttefot.

Alt fra «husker du?»-spillere som Chris Mavinga til gamle helter som Luis Suarez var blant de tidligere Liverpool-spillerne som var på flyttefot i årets januarvindu, som nå er stengt. 

Mens Liverpool selv hadde et relativt rolig vindu, med én signering, ett salg og tre utlån, var det noe aktivitet blant de mange tidligere Liverpool-spillerne der ute, ifølge en oversikt lagt frem av thisisanfield.com.

På flere nivåer i engelsk fotball

To tidligere Liverpool-spillere gikk fra en Premier League-klubb til en annen. En av dem var Jonjo Shelvey. Han sa fra seg muligheten til ligacupgull og topp fire med Newcastle for spilletid og nedrykksstrid i Nottingham Forest. Det dreier seg om en permanent overgang for 30-åringen, som har vært i Newcastle i syv år. 

Den andre var Danny Ings, som takket for seg i Aston Villa for å prøve lykken i West Ham. Sergi Canos forlot på sin side Premier League da han gikk på lån til Olympiakos fra Brentford. 

Et nivå lenger ned var det to tidligere røde som fant seg nye klubber. Steven Caulker avsluttet Tyrkia-eventyret og signerte for Kolo Tourés Wigan, men samarbeidet ble kortvarig da Touré fikk sparken etter bare ni kamper. Caulker blir imidlertid med videre. En annen forsvarsspiller, Martin Kelly, ble lagkamerat med Caulker da han dro til Wigan fra West Bromwich. 

Ki-Jana Hoever gikk på sin side på lån til Stoke etter å ha fått sitt opprinnelige lån i PSV terminert tidligere i januarvinduet. 

Helt nede i League Two gjorde David Amoo er klubbskifte. Mannen som bare fikk én kamp for Liverpool har nå rukket å bli over 30 år, og i den neste perioden skal han spille for Crewe etter å ha forlatt Stevenage.

Kamper/mål for Liverpool

Luis Suarez: 133/82
Dejan Lovren: 131/5
Jonjo Shelvey: 69/7
Martin Kelly: 33/0
Danny Ings: 25/4
Brad Smith: 11/1
Ki-Jana Hoever: 4/1
Steven Caulker: 4/0
Sergi Canos: 1/0
David Amoo: 1/0
Chris Mavinga: 0/0

Verden rundt

Den største stjernen av de som fant seg nye klubber er Luis Suarez. Han tok en tur hjem til gamleklubben Nacional i hjemlandet før et skuffende VM med Uruguay. Nå har han flyttet til Brasil, der han blir lagkamerat med Lucas Leiva i Gremio. 

Dejan Lovren er tilbake i Lyon, klubben han spilte for før turen gikk til Premier League. Han meldte overgang fra Zenit St. Petersburg i januar, etter et sterkt VM sammen med Kroatia.

Til slutt tar vi med to forsvarsspillere som har funnet lykken i Nord-Amerika. Brad Smith har forlatt DC United og flytter til Texas for å spille for Houston Dynamo. Chris Mavinga flytter fra Toronto i Canada til California for å spille for Steven Gerrards gamleklubb LA Galaxy.