– Vi er nødt å komme oss i posisjon til å være med i en sluttspurt

Det gjenstår 15 ligakamper denne sesongen.

Etter to strake seire i Premier League, gikk de røde på et poengtap borte mot Crystal Palace lørdag kveld. De røde holdt riktig nok nullen for tredje gang på rad, men med ett poeng er avstanden ni poeng opp til fjerdeplassen.

Den er det Tottenham som har, etter at de slo Chelsea 2-0 i lokaloppgjør på søndag. Spurs har riktig nok tok kamper mer spilt. En annen klar topp fire-kandidat, Newcastle, er fem poeng foran LFC med like mange kamper spilt.

– Det er alltid et lag som går på en seiersrekke mot slutten. Jeg husker fra dagene mine i Hull da det var nedrykkskamp, og alltid et lag som fikk en formtopp. Det er alltid et lag som treffer formen for å klare topp fire, og et lag som potensielt treffer med formen og går for tittelen, sier Andy Robertson i et intervju med Liverpool Echo

– Vi må være med i kampen. Vi har 15 kamper igjen nå der vi må plukke poeng, og når det er klart for sluttspurten må vi være med i kampen og være i en posisjon der vi fortsatt kan jakte lagene foran oss og kanskje ta deres plass, sier han videre.

Fortsatt momentum

Med sju poeng av ni mulige på de tre siste kampene mener Robertson at de røde fortsatt har et visst momentum. Nå venter det to hjemmekamper på Anfield, mot Wolverhampton og Manchester United.

– Det er det vi må gjøre – fortsette med å ta poeng. I de tre siste kampene har det vært som at vi har hatt en restart. Wolves på bortebane var åpenbart en dårlig kveld, men etter det har vi slått Everton og slått Newcastle. Mot Palace på lørdag fikk vi et poeng. Vi ønsket å vinne kampen, men klarte å holde nullen igjen, så det er noe positivt å ta med seg. Vi må bare bruke det til vår fordel, sier han.

– Vi har to hjemmekamper nå, og ser frem til dem. De vil bli veldig tøffe, men du må se frem til dem. Vi må holde momentumet. Vi har tatt sju poeng av ni mulige nå, og dersom vi kan få et positivt resultat i de neste to kampene så har vi ikke fått så verst poengfangst. Det handler om å gjøre det, og vi må sette fokuset på Wolves nå.


– Det er kort tid mellom kampene, og mange kamper, men vi må være klare. Vi må være klare for Wolves på hjemmebane, og dersom vi kan få de tre poengene der må vi gå videre mot Manchester United på søndag, og de er åpenbart i veldig god form. Det er en utfordring vi må være klare for. Dersom vi plukker opp poeng, kan vi plutselig se på lagene foran oss, og kommer det en sluttspurt må vi være med. Det er det vi må gjøre, og det kan vi kun gjøre ved å vinne kamper.

Liverpool - Wolverhampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV3+ og Viaplay.