David Lynch:«Dessverre kastet den målløse kampen på Selhurst Park en ny skygge over Liverpools muligheter til å klatre på tabellen»

Det er vanskelig å ikke føle at Liverpool har fått et skudd for baugen etter en uke der de ble nedsablet av Real Madrid og holdt til uavgjort av Crystal Palace.

Å vinne Champions League i en sesong der laget er i en omstillingsfase virket alltid vanskelig, men håpet om å kvalifisere seg for neste års turnering virket ikke uoppnåelig etter seierne over Everton og Newcastle. Dessverre kastet den målløse kampen på Selhurst Park en ny skygge over Liverpools muligheter til å klatre på tabellen de siste månedene av sesongen.

Liverpool har ingen grunn til å klage over at poengene ble delt i det som var en ganske jevn kamp i hovedstaden. Balansen i regnskapet etter 90 minutter reflekteres i at begge lag traff treverket en gang hver i en kamp der begge lag sto bokført med 1,3xG etter kampslutt.

Det er ikke uten grunn at supporternes optimisme har avtatt, etter et rettferdig uavgjortresultat mot laget som lå på tolvteplass i Premier League, og som nå ikke har vunnet på ni kamper.

Noen tegn på fremgang

Men selv om resultatet var lite å juble over, så var det i det minste noen tegn på at de røde beveger seg i riktig retning.

For det første var dette den tredje ligakampen på rad uten baklengsmål, noe som virket som en fjern drøm etter at de røde slapp inn tre mål i tre bortekamper på rad mot Brentford, Brighton og Wolves for bare noen uker siden.

Da ble det gjort et nummer av at laget måtte starte med det grunnleggende igjen, og bygge et sterkt fundament for fremtidige forbedringer. På det området har manageren levert denne måneden. 

Videre, selv om Palace har slitt med å vinne kamper i det siste, så har de holdt topp fire-utfordrere som Manchester United og Newcastle til uavgjort, og også klart det samme mot formlagene Brentford og Brighton.

Og med stemningen som skapes på Selhurst Park, så har dette sjeldent vært en enkel bortekamp for Liverpool. De rødes sterke statistikk der de siste årene har vært mye takket være sene vinnermål.

Viktige hjemmekamper

Resultatene i denne ukens kamper mot Wolves og Manchester United vil være avgjørende for om lørdagens resultat viser seg å bli et godt poeng eller et skuffende resultat. Seier i begge kampene vil gjøre det til fire seiere og en uavgjort på de fem siste kampene, og vil styrke troen på at de røde er over kneika. 

For at Liverpool skal klare det, kan de ha godt av at Darwin Nunez kommer tilbake. Hans gode form den siste tiden gjorde at han var sårt savnet mot Palace. Heldigvis ser det ikke ut til at uruguayaneren må gjennom noen operasjon av sin vonde skulder, og klubbens medisinske støtteapparat har håp om at han vil være i stand til å spille mot Wolves i midtuken.

Det samme gjelder Ibrahima Konate, og dermed kan de røde få et sårt tiltrengt løft både i forsvar og angrep foran de viktige kampene som kommer. Dersom man får denne duoen tilbake og samtidig vinner onsdag kveld, så vil plutselig ett poeng mot Palace se mer ut som et stort steg fremover mot en topp fire-plassering enn en smertefull påminnelse om dette lagets begrensninger.