– Vi scoret noen utrolige flotte mål

Jürgen Klopp var naturlig nok veldig fornøyd med tre poeng mot Newcastle – selv om det ble litt spennende.

Liverpool vant sin andre strake kamp i Premier League og slo Newcastle United 2-0 på bortebane lørdag kveld. Newcastle hadde kun ett tap tidligere denne sesongen, og det kom også mot Liverpool, helt tilbake i slutten av august.

Siden den gang har de gått ubeseiret i 17 ligakamper, og etablert seg som en reell kandidat for topp fire denne sesongen.

– Vi visste, og vet i alle fall nå, hvor intenst Newcastle starter kamper, og hvordan de ønsker å komme i gang, spesielt på hjemmebane. Det må du være klar for. Det var litt vilt, men så snart vi kunne kontrollere det så scoret vi utrolige mål, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Han kommenterte også utvisningen til Nick Pope, og tror Mohamed Salah hadde scoret dersom Newcastle-keeperen ikke stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

– Målene var helt topp, og så den raske igangsettingen for det som kunne blitt et tredje mål. Jeg har ikke sett reprisene, men han treffer ballen med hånda. Jeg så det, og det så ut som ballen kom mellom der, og det ble et rødt kort, men jeg ville definitivt foretrukket en scoring. Det tror jeg ville vært mulig, for dersom Mo får ballen er det ganske sannsynlig at vi scorer der og fortsetter kampen mot 11, sier han.


– Utvisningen var også øyeblikket da vi mistet litt rytme, på grunn av alle dødballene vi ga bort. Det var alltid en trussel, og det er ingen fordel med å spille 11 mot 10 dersom ballen er ved cornerflagget. Da er det ingen fordel, og de hadde for mange, men vi hadde også våre øyeblikk.

Kunne scoret flere

Newcastle hadde riktig nok flere store sjanser, og Alisson Becker var banens beste spiller, men sjanser hadde også Liverpool.

Darwin Nunez hadde én stor sjanse, Diogo Jota hadde tre, og det var også en sjanse der Liverpool så ut til å sentre ballen helt i mål bare for å mislykkes med aller siste trekk.

– Vi kunne ha scoret et tredje og fjerde mål, men gjorde det ikke. Jeg synes den ene var uflaks, og så er det en situasjon jeg fortsatt ikke forstår, med en flott ball til Mo der han går i bakken. Jeg har ikke sett reprisene men der og da tenkte jeg at det var straffespark, men jeg vet ikke, sa Klopp.

– Vi scoret ikke et tredje, og det gjør at kampen fortsatt er spennende. Newcastle skal ha ros for at de virkelig la ned en innsats, og ville gå for det. De kjempet veldig hardt, og derfor ble det spennende helt til slutt. Vi fikk de tre poengene, og det er vi fornøyde med.

Med tre poeng på St. James’ Park er avstanden opp til topp fire nå kun seks poeng, og Liverpool har fortsatt én kamp mindre spilt. For Liverpools del er det fortsatt 48 poeng å spille om denne sesongen.