Alfie Haaland tviler på at sønnen rekker Liverpool-kampen

Premier Leagues toppscorer, Erling Braut Haaland, har fått behandling ved et sykehus i Barcelona etter lyskeskaden han pådro seg i cupkampen mot Burnley.

Tirsdag ble det klart at Erling Braut Haaland er skadet, og dermed ikke aktuell til Norges to EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Georgia de kommende dagene. 

– Det var veldig overraskende. Jeg visste ingenting. Han ringte meg og sa at de hadde tatt noen bilder og funnet noe som ikke var bra, sier pappa Alf Inge Haaland i et intervju med TV 2.

Haaland har vært innom en sykehussjekk i Barcelona, men er nå dratt tilbake til Marbella hvor han har et hus.

– Manchester City har et samarbeid med et sykehus i Barcelona. Han har vært der for ytterligere sjekker og behandling. Nå har han vært her (Marbella) et par dager sammen med fysio (Mario Pafundi) fra klubben. Så han får god oppfølging, sier Alfie Haaland.

En kamp mot klokka

Neste lørdag, den 1. april, skal Liverpool gjeste Etihad, og pappa Haaland tviler nå på at hans sønn kan spille mot Jürgen Klopps mannskap.

– For det første er jeg ikke doktor og for det andre tror jeg det er «touch and go», ja. Du kan ikke bare gå to uker uten trening og så hoppe rett inn i kamp. Det må være en progresjon der. De kan gamble på det, men hvis han ikke får trent ordentlig med laget, så spiller han ikke.

– Det handler om hvordan han responderer på behandling de neste dagene. Han trenger mye omsorg og «knaing». Det er mange spurter og det er mye som skal flytte seg, avslutter pappa Haaland.