Ancelotti advarer spillerne sine

Real Madrid holdt på å rote bort et godt utgangspunkt i Champions League forrige sesong.

Real Madrid er naturlig nok store, store, store favoritter til å ta seg til kvartfinalen i Champions League, etter at de vant hele 5-2 på Anfield i februar.

Neste uke er det returoppgjør på Santiago Bernabeu, der Liverpool må vinne med minst tre mål for å få ekstraomganger, nå som bortemålsregelen er fjernet i europacupene. De røde må levere en fantastisk kamp for å ha noen som helst mulighet til å klare det.

Real Madrid har hanglet litt i prestasjonene etter at de vant stort på Anfield. De har spilt uavgjort mot byrival Atletico Madrid, tapt mot Barcelona, og spilt uavgjort mot Real Betis. Lørdag kveld vant de sin første kamp siden Anfield-kampen, da de slo Espanyol 3-1 på Santiago Bernabeu.

Advarer spillerne

Carlo Ancelotti advarer laget sitt mot å ta lett på Liverpool – og han trenger ikke å gå langt tilbake til å finne en god grunn til hvorfor.

– Vi har denne erfaringen fra i fjor med Chelsea, sa Ancelotti etter lørdagens kamp ifølge Liverpool Echo

Det han sikter til er fjorårets kvartfinale i Champions League. Da vant Real Madrid 3-1 på Stamford Bridge, og hadde et strålende utgangspunkt. Chelsea kom til Bernabeu uten frykt, og ledet 3-0 etter 75 minutter.


Sene scoringer av Rodrygo og Karim Benzema gjorde at kampen endte 3-2 til Chelsea, og Real Madrid gikk videre til semifinale med 5-4 sammenlagt.

– Vi har en ledelse på tre mål, og det er grunnen til at vi er favoritter, men det andre er at vi også skal spille 90 minutter til. For å klare det må vi spille med samme innstilling som i den første kampen. Vi har fordelen, men vi kan ikke tenke på at vi skal styre kampen, og på hvilket resultat vi har fra før. Vi må spille 90 minutter helt topp, sier han.

Er det én manager som har vært med på å lede med tre mål mot Liverpool før, så er det Ancelotti – om vi skal gripe etter et halmstrå…

Real Madrid - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.