«De er så uforutsigbare at du ikke kan utelukke et comeback på Bernabeu – men det vil ikke skje om de spiller slik»

Dette skriver avisene etter Liverpools siste nedtur.

Liverpool kom hardt ned på jorda igjen etter den vanvittige oppturen forrige helg. Lørdag ble det sesongens sjuende bortetap i Premier League – og det mot ligaens bunnlag.

Dette skriver avisene:

Før kampen snakket Gary O’Neil om at han håpet at Liverpool hadde brukt opp scoringene sine forrige helg. Det kunne se litt slik ut…

«Alt Liverpool forsøkte på i forrige uke mot Manchester United fungerte. Her fungerte ingenting, inkludert et straffespark i andreomgangen av Mohamed Salah som kunne ha utlignet Phillip Billings scoring i den første omgangen, men han satte den langt til side for mål», skriver Paul Rowan i The Sunday Times

Etter at Liverpool hadde spilt, tok Tottenham tre poeng mot Nottingham Forest og økte forspranget igjen.

«Liverpools tilreisende supportere var igjen frustrerte over en flat forestilling, og hovedgrunnen til at de sannsynligvis ender opp uten en topp fire-plass».

«De har spilt dårligere denne sesongen, og spesielt borte mot Brighton & Hove Albion, men følelsen av skuffelse var akutt. Bournemouth vant kampen om midtbanen, og Liverpool var sårbare på flankene, med Trent Alexander-Arnold ujevn og Andy Robertson med utfordringer defensivt», skriver han videre.

Trekker frem van Dijk

En som var mye i fokus var Virgil van Dijk.

«Liverpools store midtstopper hadde en merkelig førsteomgang på sørkysten. Han burde ha scoret to mål på den ene banehalvdelen, men var ofte på bærtur på den andre. Van Dijk kunne fort ha gitt gjestene ledelsen etter fem minutter, men Jefferson Lerma gjorde det bra da han stoppet forsøket på streken etter en corner. Van Dijk kunne også fort ha utlignet like før pause, men han headet på uforklarlig vis Andy Robertsons dype frispark utenfor mål fra bakre stolpe», skriver Felix Keith i The Mirror.


«Defensivt hang han ikke med. Bournemouths trussel i bakrom gjorde at han ble usikker på om han skulle bryte foran eller slippe seg ned, og ofte tok han feil avgjørelse. Til større bekymring for Liverpool-supporterne, tapte han enkelt duellen mot Ouattara for åpningsmålet», skriver han.

Elendig bortestatistikk

Like etter landslagspausen skal de røde ha to tøffe bortekamper mot Manchester City og Chelsea. Bortestatistikken til nå i år er tre seire, tre uavgjorte og sju tap… Tom Prentki i The Telegraph mener dette må bli en stor oppvekker. 

«Tapet mot Bournemouth betyr at Klopps lag kun har tatt 12 poeng etter 13 bortekamper denne sesongen. Det er like mange som Southampton og Leicester har tatt, så for all den kortvarige skadefryden, og all selvtillit de har for at de skal kunne komme forbi Tottenham og komme på fjerdeplass, så var dette en skikkelig oppvekker», skriver Prentki.

«Forrige søndag mot United så det ut som at heavy metal-fotballen var tilbake, og at Klopp hadde samlet bandet igjen. Men etter å ha slått Bournemouth 9-0 i motsatt oppgjør på Anfield, ble det ingen ekstranummer på The Vitality Stadium. Dette er Liverpools svakeste poengfangst på bortebane siden 2010/11-sesongen, da de kom på sjetteplass».

TAP: Liverpool tapte 1-0 borte mot Bournemouth på lørdag.

TAP: Liverpool tapte 1-0 borte mot Bournemouth på lørdag.


Han tror problemene stikker dypere.

«Ting kunne vært annerledes dersom Mohamed Salah ikke hadde blåst Liverpools første straffespark denne sesongen opp på tribunen midtveis i andreomgangen, men slik denne kampen utviklet seg tyder det på at det er dypere usikkerhet i et Liverpool-lag som de siste sesongene har utstrålt selvtillit.

– Vanvittig uforutsigbare

John Brewin i The Guardian er opptatt av hvor ustabilt dette Liverpool-laget er, og hvordan de varierer i prestasjonene og resultatene.

«Hvordan skal man etterfølge perfeksjon? Siden dette er Liverpool i 2022/23-sesongen, så ble 7-0-seieren over Manchester United etterfulgt av et tap mot nedrykkstruede Bournemouth, der Mohamed Salah satte en straffe utenfor som Chris Waddle i 1990. At det er den samme motstanderen som ble slått 9-0 på Anfield i august forsterker følelsen av hvor latterlig uforutsigbare de er», skriver han

Han vil ikke helt utelukke at det igjen kan svinge til det perfekte igjen i neste uke.

«Det som virket som at Liverpool skulle redde en skuffende sesong med en topp fire-plassering, kan ikke lenger ses på som sikkert. Jürgen Klopps lag har blitt en kombinasjon av briljans på høyeste nivå, til middelmådighet og lavt nivå, og ofte har det vært komisk fælt å se på. De er altfor upålitelige til at de kan stoles på».

«Slik det ser ut til å bli denne sesongen, om det ikke skulle komme et comeback onsdag kveld mot Real Madrid, har målet for sesongen vært å komme blant topp fire. Slik Liverpools uforutsigbarhet er, kan ikke et strålende comeback på Bernabeu utelukkes, men det vil ikke skje ved å spille slik», skriver han.

Vi kan jo håpe...