Barcas stjerneskudd kan gå gratis til sommeren

Det økonomiske kaoset i Barcelona gjør at de kan miste Gavi gratis til sommeren.

Barcelona ser ut til å storme mot ligagull, men den økonomiske situasjonen i klubben er ikke god, og i fjor solgte de andeler av fremtidige inntekter og TV-rettigheter for å finansiere en ny storsatsing.

Selv om det kan bli ligatittel i La Liga, ser det verre ut med økonomien etter at laget røk ut av gruppespillet i Champions League, og senere av Europa League.

I Spania er reglene for Financial Fair Play helt andre enn i England, der ligaen kan holde igjen registreringen av spillere både etter innkjøp og nye kontrakter, dersom de ikke holder seg innenfor de økonomiske rammene som er satt for hver enkelt klubb.

18 år gamle Gavi er en av verdens mest lovende midtbanespillere, har allerede 17 kamper og tre mål for det spanske landslaget, og har spilt 84 kamper for Barcelona tross sin unge alder. Han ble enig med Barcelona om en ny kontrakt i september, men den veldig komplekse situasjonen rundt ham gjør at han nå igjen må regnes som juniorspiller.

Kan gå gratis

Ifølge The Athletic må Gavi nå skifte draktnummer fra nummer 6 til nummer 30, og siden kontrakten han ble enig med klubben om i september ikke har blitt registrert, har han en klausul som gjør at han kan forlate klubben gratis til sommeren. 

Barcelona har jobbet lenge med å få kontrakten gjennom, og har forsøkt å ta det til retten, men den saken gikk i La Ligas favør.

Gavi vil fortsatt kunne spille for Barcelona, men situasjonen rundt kontrakten hans vil gjøre at alle andre europeiske storklubber vil følge med, og muligens prøve seg til sommeren.

Tidligere denne måneden rapporterte The Times at Liverpool og Manchester City har Gavi i kikkerten, og følger situasjonen nøye.