Da han fikk valget mellom Liverpool og Manchester United var Stefan aldri i tvil!

Stefan Bajcetic har fått sitt gjennombrudd i Liverpool denne sesongen, men spanjolen kunne ha stått på motsatt banehalvdel på søndag.

Hadde ikke Liverpool kommet på banen for to år siden, kunne Stefan Bajcetic ha vært Manchester United-spiller nå.

Tenåringen imponerte Premier League-gigantene allerede i ung alder, og da han fylte 16 år var det en rekke engelske klubber som tok kontakt. Både Manchester United, Wolves og Everton jaktet Bajcetic, og det gjorde også Real Madrid og RB Leipzig. 

Manchester United lå først i løypa, men det endret seg med en gang Liverpool kom på banen.

Ifølge The Times ble Liverpool tipset om Bajcetic av sin spanske speider Kiko Espinar, og han presset på for å få til en overgang for å forhindre at tenåringen havnet i Manchester United. Det var Liverpools sjef for akademirekruttering, Matt Newbury, som fikk fullført overgangen verdt 225 000 pund.

MIDTBANEGENERAL: Stefan Bajcetic spiller med stor ro, sin unge alder til tross.

MIDTBANEGENERAL: Stefan Bajcetic spiller med stor ro, sin unge alder til tross.

Klar for Englands Clasico

Brexit-reglene var på full fart inn, og forandringen av reglementet ville forhindre engelske klubber å signere utenlandske spillere under 18 år. Liverpool sendte en privatjet for å hente Bajcetic, hans mor og hans bror, for å få navnetrekket hans på de nødvendige papirene før det ble for sent. 

– Så fort jeg fikk høre at Liverpool ønsket å signere meg, var det ingen andre som var aktuelle for meg. Det var klubben jeg ville til, forklarer Bacjetic til Mirror.

Nå, to år senere, står 18-åringen foran en av sine største oppgaver i sin relativt korte Liverpool-karriere. På søndag kommer erkerivalen som han takket nei til, på besøk til Anfield, og Liverpool trenger poengene i topp fire-kampen. Det er ti poeng opp til rivalen på tredjeplass.

– Dette er Englands Clasico. Det er en enorm kamp, sier spanskserberen som har fått 17 kamper for de røde denne sesongen, og har gjort ett mål.

Scoringen og ni av kampene har kommet i Premier League. Fem kamper fra start og fire innhopp fra benken.

Bajcetic startet i 2-0-seieren over Wolverhampton sist, men fikk ikke starte den målløse kampen mot Crystal Palace forrige helg. 

På spørsmål om hvor nær han var å bli Manchester United-spiller svarer han diplomatisk:

– Jeg er i Liverpool nå. Det er det eneste jeg fokuserer på. Jeg ønsker ikke å snakke om andre klubber.

Stefan Bajcetic

Født22. oktober 2004
Vigo, Spania
Høyde185 cm
Debut27.08.2022 mot Bournemouth (9–0)
Innkjøp£224 000
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2022-2310+7 /15+4 /1

Har alltid beundret Thiago

Unge Bajcetic sin far, Serdan, var en gang i tiden lagkamerat med Thiago Alcantaras far, Mazinho, i Celta Vigo. Bajcetic er 13 år yngre enn Thiago, så de møtte aldri hverandre i Spania. Men Bajcetic har alltid vært en stor beundrer av sin nåværende lagkamerat.

– Jeg har snakket med Thiago helt siden første dag jeg kom hit. Jeg er spansk, så jeg ønsket å snakke med ham, og han har hjulpet meg mye. Thiago har vært enormt viktig for meg, og har gitt meg selvtillit. Han introduserte meg for de andre spillerne, og jeg lærer mye av hans spill. Det er veldig bra.

Tenåringen har blitt husvarm i førstelagstroppen nå.

– Det er hyggelig at disse store spillerne stoler på deg. De gir meg ballen, og når jeg er i en vanskelig situasjon ute på banen, så hjelper de meg. De kan gi meg ballen selv om jeg er markert, men det er fordi de har tro på meg. Det gir meg mye selvtillit. Manageren sier også at jeg skal ha tro på meg selv. Han liker intensiteten i spillet mitt, tror jeg. Han ønsker intensitet i spillet, men liker også at jeg ikke blir stresset når jeg får ballen.

Blir sjelden gjenkjent på gata

Bajcetic scoret sitt første Premier League-mål i 3-1-seieren over Aston Villa 2. juledag.

– Jeg synes jeg har gjort det ganske bra så langt. Jeg forventet ikke at dette skulle skje så fort, eller tidlig, i min karriere. Men jeg har grepet sjansen med begge hender, sier han til Daily Mail.

– Når jeg mister ballen, forsøker jeg å vinne den tilbake så fort som mulig. Jeg løper og løper, sier han om sitt eget spill.

Til The Times hevder han at han er så fersk på Liverpools førstelag at det fortsatt ikke er så ofte han blir gjenkjent på gata i Liverpool. 

– Om jeg blir gjenkjent? Ikke så ofte, egentlig. Det skjer av og til, og som regel blir det en «high five» eller bare et «hei». Jeg blir egentlig ikke gjenkjent så ofte ennå, men kanskje er det fordi jeg tar på meg en lue når jeg går ut! Jeg tror folk kjenner navnet mitt bedre enn fjeset mitt, derfor gjenkjenner de meg ikke så ofte på gata. 

– Jeg bor hos en vertsfamilie. Jeg ble 18 år for fem måneder siden, og unge spillere får ikke bo alene før det. Da må du bo hos en vertsfamiile. Min mor og min far jobber, så jeg tviler på at de kommer for å se kampen mot Manchester United.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.