Endelig ser den skadeplagede 20-åringen lyset i enden av tunnelen

Tom Hills utvikling som fotballspiller har stått i stampe en stund på grunn av en rekke skadeproblemer.

Tom Hiil var tilbake på banen for Liverpool U21 i helgens 3-2 seier over Blackburn i Premier League 2. 20-åringen har vært svært skadeforfulgt i løpet av sin karriere så langt. Han har kjempet seg tilbake fra en korsbåndskade, som er blitt fulgt av legg- og ryggproblemer.

Skademarerittet startet allerede i september 2020. Da han kom inn som innbytter mot Manchester United under preseason-kampen i Bangkok sist sommer var det etter 20 måneder med problemer. Men gleden skulle bli kortvarig, og han har slitt med to separate skader denne sesongen. Han var tilbake en kort periode i høst, men hadde før helgens kamp mot Blackburn vært uten siden november.

Hill fikk spille de siste 15 minuttene i 3-2-seieren over Blackburn, da Formby-gutten kom inn for Max Woltman. 

FIKK SPILLE MED DE STORE GUTTA: Tom Hill og Virgil van Dijk takker Tom Heaton og Eric Bailly for kampen etter at Liverpool tapte 4-0 for Manchester United i en treningskamp i Bangkok i juli.

FIKK SPILLE MED DE STORE GUTTA: Tom Hill og Virgil van Dijk takker Tom Heaton og Eric Bailly for kampen etter at Liverpool tapte 4-0 for Manchester United i en treningskamp i Bangkok i juli.

Rett inn i troppen til Wales U21

Midtbanespilleren har bare en førstelagskamp for Liverpool. Den kom da et svært ungt Liverpool-lag møtte Aston Villa i ligacupen i 2019/20, da førstelagstroppen var opptatt med klubb-VM.

Det faktum at Hill er tilbake fra skade har også blitt lagt merke til av det walisiske fotballforbundet, og Liverpool-spilleren er med i troppen til Wales U21 for første gang. De møter Skottland i en privatlandskamp i Spania på søndag.

– Tom har jobbet veldig hardt, og det var flott å se ham tilbake på banen igjen, sa U21-manager Barry Lewtas til Liverpoolfc.com etter seieren over Blackburn i helgen.

– Han var desperat etter å få på seg drakta og spille kamp igjen, og planen var hele tiden å gi ham noen minutter. Han var fornøyd med å komme innpå, for han har jobbet meget hardt for dette. Realiteten er at han har hatt utrolig uflaks med skader, men det er fortsatt mange kamper igjen denne sesongen, så Tom kan spille en viktig rolle fra nå og ut sesongen, la han til.