– Gakpo lærer rollen fra en av de beste hver eneste dag

Virgil van Dijk tror Cody Gakpo vil lære mye av Roberto Firmino denne sesongen.

I januarvinduet kjøpte Liverpool Cody Gakpo fra PSV Eindhoven for 37 millioner pund, og de røde har igjen to nederlandske landslagsspillere i troppen, etter at Gini Wijnaldum forlot klubben sommeren 2021.

Virgil van Dijk er Gakpos landslagskaptein, og kjenner godt 23-åringen. Etter seieren mot Manchester United fikk han spørsmål om lagkameraten.

– Han var veldig klinisk. Flere av målene var verdensklasse etter min mening. Det første målet, med hele oppbyggingen i forkant var strålende. Gakpo skar innover på høyrefoten sin med en kvalitetsavslutning, sier van Dijk til Press Association.

– Vintervinduet er åpenbart et vanskelig tidspunkt å komme til hvilken som helst klubb, for hvilken som helst spiller, men han finner seg godt til rette. Det er en veldig vanskelig posisjon å spille.

– Lærer fra en av de beste

Før helgen ble det klart at Roberto Firmino forlater Liverpool etter sesongen. Jürgen Klopps mest betrodde spiller har vært strålende som klubbens nummer 9 – og er en Gakpo kan lære mye av de neste månedene.

– Han lærer fra en av de beste dag inn og dag ut med Bobby Firmino. Han må bare fortsette, beholde selvtilliten og troen, og stå sammen. Jeg tror han vil klare seg fint for denne klubben, og jeg har allerede sagt det før, men han er en fantastisk spiller, sier Virgil.

Han trekker også frem de andre angriperne.

– Darwin skaper kaos hele tiden også med hurtigheten, lidenskapen og kvaliteten sin. Mo viste definitivt hvorfor han er så viktig for denne fotballklubben. Han har vært veldig innflytelsesrik med alt det positive som har skjedd de siste årene, og forhåpentligvis kan det fortsette. At han tar rekorden som mestscorende i Premier League for Liverpool er noe ingen bør ta for gitt. Han bør og vil heller ikke gjøre det. Det er ikke noe som bare kan avfeies, for det er noe spesielt.

– Vi bør ikke ta disse resultatene for gitt, men det er mange flere kamper igjen for å oppnå det vi ønsker, og denne gang er det Champions League-fotball, så det er det vi fokuserer på. Vi kan heller ikke avfeie det som at det bare er en vanlig dag, for vi har vunnet 7-0 i det som har vært en vanskelig sesong. Vi bør kunne stå her og nyte det litt, men fokuset vil snus mot en ny uke og Bournemouth. Fokuset har alltid vært en kamp av gangen, og det endrer seg ikke.

Liverpools neste kamp er borte mot Bournemouth. Den spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.