FolkebørsenEt snitt på vanvittige 8,87!

Det høyeste snittet noen gang på folkebørsen.

Søndag var vi vitne til en historisk seier over Manchester United. De to erkerivalene hadde møttes i 210 kamper tidligere, men aldri før har det blitt en så stor seier som i det 211. møtet.

Liverpool ga seg ikke før det sto 7-0. Det tidligere beste resultatet var fra oktober 1895 – for snart 128 år siden – da Liverpool vant 7-1 i gamle andredivisjon.

På Liverpool.no sin spillerbørs lå naturlig nok lista veldig høyt, og det ble delt ut tre tiere, én til hver av de tre i angrepsrekka. Bestemannprisen gikk til Cody Gakpo. Han ble også folkets beste, med karakteren 9,67 – like foran Mohamed Salah på 9,6.

Jürgen Klopp fikk 10 på børsen og 9,71 av folket – manageren kunne ikke gjøre så mye mer riktig enn det vi så av de røde på søndag. Det største spriket kom på Virgil van Dijk, som fikk 8 på spillerbørsen og 8,55 på folkebørsen.

Over 3100 logget seg inn og stemte denne gang.

Alisson Becker

Folkebørsen 7,51 (3117 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Flink til å sette i gang tidlig, men det var ikke alltid like god adresse på igangsettingene. God redning på en avslutning fra Antony fra 20 meter etter ni minutters spill. Gjør en kjempebrøler når han slipper ballen under foten sin tidlig i annen omgang, og kunne fort ha fått straffespark mot seg.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 8,51 (3114 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 9

Serverer nydelig til Andy Robertson i et godt angrep etter 22 minutter, og spiller en meget god kamp på høyrebacken. En av scouserens beste kamper denne sesongen.

Ibrahima Konaté

Folkebørsen 8,42 (3083 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Flink til å føre ballen gjennom ledd, og gjør en helhjertet jobb som ryddegutt i de bakre rekker. Var nær å gjøre 4-0, og har en god kamp der bak.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 8,55 (3075 stemmer) Største sprik

Ble satt på prøve i løpsduell med Rashford 20 minutter ut i første omgang, men kom greit ut av den duellen. Sliter med tempoet til Rasford i enkelte situasjoner, men har også han en god kveld på jobb.

Andy Robertson

Folkebørsen 9,21 (3112 stemmer)

Vinner en tidlig corner. På hugget både offensivt og defensivt, men lykkes ikke alltid med den siste pasningen når han er med frem. Det gjorde han imidlertid til gangs på sin nydelige assist til 1-0.

Fabinho

Folkebørsen 8,67 (3084 stemmer)

Trekker ned på stopperplass når Konate beveger seg frem i banen. Er litt på etterskudd i enkelte situasjoner, og får et gult kort fem minutter før pause. Er tilbake i form og har et godt tak på midtbanen.

Jordan Henderson

Folkebørsen 8,61 (3085 stemmer)

Våken i det defensive spillet og nydelig assist til 5-0. Kapteinen var tilbake på sitt beste, og hadde full kontroll på midtbanen utover i andre omgang.

Harvey Elliott

Folkebørsen 8,54 (3082 stemmer)

Har kampens første avslutning, men den blir blokkert. Veldig livlig innledningsvis. God til å avansere med ball i beina. Slår en hårreisende feilpasning som førte til en farlig United-kontring etter 38 minutter. Serverer Nunez på 2-0. Tenåringen leverte en veldig god kamp.

Mohamed Salah

Folkebørsen 9,6 (3135 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 10

Involvert i et meget flott angrep da han fant Alexander-Arnold på vei frem etter drøye 20 minutter. Jobbet helhjertet defensivt. Eminent forarbeid til 3-0, og hamrer inn 4-0 via tverrligger og ned foran The Kop. Når han gjør 6-0 tar han Premier League-rekorden fra Robbie Fowler. Har også forspillet til 7-0.

Darwin Nunez

Folkebørsen 9,46 (3120 stemmer)

Har en avslutning fra kloss hold som går via Martinez og over midtveis i første omgang. Spiller seg mer og mer varm utover i kampen, gjør 2-0 med hodet fra kloss hold, og får deretter en heldig assist på 4-0. Header inn 5-0 på vakkert vis, og var en håndfull for United-forsvaret gjennom hele kampen.

Cody Gakpo

Folkebørsen 9,67 (3125 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 10 Liverpools beste

Sterk i kroppen, og slår gode pasninger. Strålende scoring når han skjærer inn fra venstre og gjør 1-0 like før pause. Herlig chip til 3-0. Blir taklet stygt av innbytter McTominay midtveis i andre omgang.

Stefan Bajcetic

Inn for Henderson etter 78 minutter.

Diogo Jota

Inn for Nunez etter 78 minutter.

Roberto Firmino

Inn for Gakpo etter 78 minutter. Involvert i det sjette, og gjør selv det sjuende målet.

James Milner

Inn For Fabinho etter 78 minutter.

Curtis Jones

Inn for Elliott i sluttminuttene.

Jürgen Klopp

Folkebørsen 9,71 (2224 stemmer) Folkets beste

Jürgen Klopp kunne neppe ha gjort så mye bedre i denne kampen. At innbyttene først kom etter 78 minutter sa det meste.