– Han skaper entusiasme i laget

Trent Alexander-Arnold er glad for å ha Luis Diaz tilbake.

Luis Diaz har vært tilbake i full trening hele denne uken, og torsdag kunne vi se bilder av at han koste seg på Liverpools treningsfelt sammen med lagkameratene. 

En av dem er Trent Alexander-Arnold, som har fått trene med colombianeren hele uken etter å ha blitt vraket til den engelske landslagstroppen. Scouseren sier han er veldig glad for at Diaz er tilbake. 

– Det har vært en vanskelig sesong for han, men nå er han tilbake med et smil, og han ser ut til å kose seg. Han skaper entusiasme i laget og gir oss noe ikke mange spillere har, så det er veldig spennende å ha han tilbake, sier Trent til liverpoolfc.com

Det nærmer seg et halvt år siden Diaz måtte ut med kneskaden i bortekampen mot Arsenal. Om comebacket kommer mot City på lørdag vet vi ikke ennå, men uansett vil det trolig bli mot en solid motstander, for nå kommer storkampene på løpende bånd for Liverpool. 

Tre viktige kamper

– Det er viktig for oss å komme i gang med gode prestasjoner. Samtidig handler det meste om resultater mot slutten av sesongen, så vi må gjøre det som trengs for å vinne kamper, sier Trent på spørsmål om hver kamp i sesongavslutningen nå blir som finaler å regne. 

– Tolv store kamper gjenstår, og målet er at vi skal finne stabiliteten og plukke de nødvendige poengene vi behøver. 

Den kommende uken venter bortekamper mot City og Chelsea før serieleder Arsenal kommer på besøk til Anfield. 

– Dersom vi klarer å få med oss tre gode resultater vil det bli mye å spille for i sesongavslutningen. De tre kampene kan diktere sesongen hvis vi vil det. Vi ønsker å vinne alle tre, sier han. 

24-åringen innrømmer at den svake sesongen til laget har ført til lavere selvtillit. 

– Men å få resultater mot de lagene vil kunne gi oss selvtilliten tilbake. Vi gleder oss, vi ser pigge ut og trener bra. Det blir en stor uke og forhåpentligvis en stor avslutning på sesongen for oss. 

Først: City

En av Liverpools beste kamper denne sesongen var mot City på Anfield, da Mohamed Salah avgjorde med et herlig vinnermål i andre omgang. Alexander-Arnold håper på gjentakelse lørdag. 

– Motivasjonen er der uansett når vi spiller mot City. Det er oss to som har vært de beste lagene i ligaen de siste årene, og de viser alltid hvilken kvalitet de har. Det vil de gjøre også på lørdag, så vi må spille en veldig god kamp for å få med oss noe. Jeg tror vi kan klare det, men vi må definitivt jobbe for det, sier han.

Manchester City - Liverpool spilles lørdag klokken 13.30.