Har bare vunnet én kamp siden sist

Real Madrid har ikke vært i sin beste form siden det første oppgjøret i åttendedelsfinalen.

Verken Liverpool eller Real Madrid kan skryte av å ha funnet superformen siden lagene møttes på Anfield for snart tre uker siden. Spanjolene, som dro fra Merseyside med en 5-2-ledelse i det som var deres femte strake seier i alle turneringer, har scoret færre mål til sammen på de fire neste kampene enn de gjorde den tirsdagen på Anfield. 

I ligaen har det blitt fem poeng på de tre kampene som er spilt. Fire dager etter Champions League-kampen mot Liverpool ble det en skuffende uavgjort hjemme mot byrival Atletico. Poengdeling ble det også i form av et målløst oppgjør borte mot Betis, før de lørdag fant tilbake til vinnersporet da de snudde 0-1 til 3-1 hjemme mot Espanyol. 

I tillegg har de regjerende europamesterne gått på et tap mot erkerival Barcelona, som vant 1-0 på Santiago Bernabeu i kvartfinalen i den spanske cupen for halvannen uke siden. 

Liverpool står på sin side med to seiere, en uavgjort og et tap siden sist. De røde kan skryte av å ha scoret over dobbelt så mange mål som Real Madrid i den perioden, men samtidig har lagene like mange målløse oppgjør, med to hver. 

Real Madrid siden sist

25. februar: Real Madrid - Atletico Madrid 1-1 (La Liga)
2. mars: Real Madrid - Barcelona 0-1 (Copa del Rey)
5. mars: Betis - Real Madrid 0-0 (La Liga)
11. mars: Real Madrid - Espanyol 3-1 (La Liga)

Målscorere: Vinicius Jr, Eder Militao, Marco Asensio, Alvaro Rodriguez. 

Liverpool siden sist

25. februar: Crystal Palace - Liverpool 0-0 (Premier League)
1. mars: Liverpool - Wolves 2-0 (Premier League)
5. mars: Liverpool - Manchester United 7-0 (Premier League)
11. mars: Bournemouth - Liverpool 1-0 (Premier League)

Målscorere: Mohamed Salah 3, Darwin Nunez 2, Cody Gakpo 2, Virgil van Dijk, Roberto Firmino. 

Benzema har fått hvile

Poengtapene i La Liga har ført til at Real Madrid er i ferd med å bli akterutseilt i gullkampen mot Barcelona. Rivalene ligger nå ni poeng foran, med tretten kamper igjen av sesongen. 

Dermed kan det være Real Madrid i stedet satser alt på å hente hjem Champions League for andre sesong på rad. De valgte i alle fall å spare viktige Karim Benzema i helgen, etter at han har slitt med en ankelskade. Franskmannen vil etter all sannsynlighet være klar når Liverpool kommer på besøk på onsdag. 

Bortsett fra det stilte Carlo Ancelotti med et sterkt lag i seieren over Espanyol, men midtbanetrioen Luka Modric, Toni Kroos og Aurelien Tchouameni fikk hvile det siste kvarteret, noe som kan bety at de får fornyet tillit mot Jürgen Klopps lag. 

Forsvarsspillerne David Alaba og Ferland Mendy vil neppe bli klare til onsdag. Det kan bety at Nacho Fernandez, som imponerte på Anfield, får fornyet tillit på venstreback. Det var midtbanespiller Eduardo Camavinga som spilte der mot Espanyol.

Følgende lag spilte mot Espanyol: 

Thibaut Courtois - Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho Fernandez, Eduardo Camavinga - Luka Modric, Aurelien Tchouameni, Toni Kroos - Fede Valverde, Rodrygo, Vinicius Jr. 

Skal vi spå laget på onsdag gjetter vi at Antonio Rüdiger erstatter Camavinga, mens Benzema tar plassen til Rodrygo.

Real Madrid - Liverpool spilles onsdag klokken 21, og kampen vises på TV 2 Sport Premium.