Jamie Carragher mener det er bra at Roberto Firmino forlater Liverpool

Liverpool-legende Jamie Carragher mener at alle parter er best tjent med at Roberto Firmino forlater Anfield-klubben etter åtte års tro tjeneste.

Roberto Firmino ble hentet til Liverpool fra Bundesliga-klubben Hoffenheim av tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers sommeren 2015. Etter 107 mål og 71 målgivende pasninger fordelt på 353 kamper har 31-åringen bestemt seg for å ikke signere den nye kontrakten han er blitt tilbudt av Anfield-klubben, og kommer til å forlate Liverpool i sommer etter åtte år i klubben. Han har vært med på å vinne Champions League, Premier League, Supercupen, VM for klubblag, ligacupen og FA-cupen. Han er den spilleren Klopp har brukt mest i sin managerkarriere, med spilletid i 346 av managerens 416 kamper for de røde.

«Til det beste for alle parter»

Mange røde synes det er leit at Firmino forlater klubben, med Liverpool-legenden Jamie Carragher mener tidspunktet er riktig for alle parter.

– Dersom rapportene om at Firmino forlater klubben etter denne sesongen stemmer, mener jeg det er til det beste for alle parter, skrev Carragher på Twitter etter at nyheten ble kjent.

– Han er en av de største spillerne Liverpool har hatt, og han vil huskes for å være en del av den beste angrepstrioen vi har sett, skrev Carragher med referanse til trioen Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané.

Firmino vil bli den andre av denne trioen som forlater Anfield, etter at Mané skiftet beite til Bayern München sist sommer. Samtidig signerte Salah en ny langtidskontrakt.

Firmino, som nylig kom tilbake etter ti kamper ute med en skade, har gjort ni mål for Liverpool denne sesongen, noe som er like mange som han gjorde i hele 2020/21.